Booking.com
Početna » Lepota i zdravlje » Detoksikacija čajem od limunske trave!
Lepota i zdravlje Saveti

Detoksikacija čajem od limunske trave!

Čaj koji štiti od virusa, bakterija i prehlade, odličan je za jačanje imuniteta!

Detoksikacija čajem od limunske trave preti da postane najnoviji dijetalni trend u celom svetu, a mi vam otkrivamo kakve beneficije vam može doneti i postoje li loše strane.


 

Detoks tretmani koji uključuju odricanje od gotovo svih namirnica koji se sastoje od ispijanja određenih napitaka su već neko vreme na lošem glasu, i nutricionisti tvrde kako bi ih trebalo izbegavati. Uprkos tome u poslednje vreme se sve više priča o detoksikaciji čajem od limunske trave koji ne uključuje nikakva odricanja od hrane već pored normalne, zdrave ishrane tokom dana treba da popijete određenu količinu ovog čaja.

Beneficije detoksikacije čajem od limunske trave

Limunska trava je biljka poznata po tome što veoma dobro utiče na probavni sistem, sadrži antioksidativna svojstva i prirodni je diuretik. To znači da što više ovog čaja pijete to će vas više terati na mokrenje, a na taj način ćete izbaciti toksine iz organzma.

Kad je u pitanju mršavljenje, limunska trava takođe ima veoma pozitivan uticaj. Ona sadrži eterično ulje koje se zove citral za koje je dokazano da sprečava gojaznost povećavanjem oksidacije masnih kiselina u organizmu i promovisanje sačuvane energije. Drugim rečima rečeno čaj od limunske trave će vam pomoći da održite zdrav i brz metabolizam te sprečava akumulaciju abdominalnih masnih naslaga.

Veoma je važno napomenuti da vam detoksikacija ovim čajem neće pomoći da smršate već samo da se oslobodite otrove iz organizma kojima ste izloženi svakog dana. Tokom detoksikacije treba da jedete što više svežeg voća i povrća, smanjite upotrebu industrijski prerađene hrane i naravno pijete nekoliko šolja čaja od limunske trave.

(lifepressmagazin/pixabay)

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia