Booking.com
Travel

Destinacije za slomljeno srce: Najbolja mesta za odlazak nakon raskida

raskid

Ako vam je potrebna pomoć nakon emotivnog kraha ova bekstva će vam pomoći da ga prevaziđete. Ovo su najbolje destinacije za slomljeno srce.


 

Koji beg vam odgovara zavisi od toga gde se nalazite u spektru slomljenog srca. Zato izaberite osećaj koji najbolje odgovara vašem raspoloženju i spakujte se.

Treba vam „buđenje“

Odredište: Vijetnam

Ako ste zaglavljeni u beskrajnoj petlji razmišljanja o svom bivšem – njegovom osmehu, gde ste pogrešili – morate da se oslobodite. Morate biti izazvani, fizički i mentalno, i sagledati svoje probleme u perspektivi. Potrebna vam je dobra doza volontiranja.

World Expeditions ima niz volonterskih putovanja koja kombinuju projekte izgradnje zajednice sa primesama razgledanja, uključujući jedno u planine Vijetnama. Gosti će pomoći popravku lokalne seoske škole, malterisanje i farbanje, popravku stolova i stolica i izgradnju toaleta. Takođe ćete moći da istražite neke od najpopularnijih destinacija u Vijetnamu.

Osećate se kao da je došao smak sveta

Odredište: Italija, Turska, Meksiko

Kada vam je život u ruševinama, može vam pomoći da budete okruženi upravo njima. Na sreću, svet je pun relikvija imperija koje su sada potpuno nestale, baš kao vaša ljubav.

Samo Rimljani su ostavili dovoljno opustošenih gradova da naprave čitav plan puta.

Počnite sa Pompejom i Herkulaneom, dva grada koja su ugašena katastrofalnom eksplozijom Vezuva, pre nego što se uputite ka veličanstveno napuštenom Efesu u Turskoj.

Nisu Rimljani jedini koji imaju mnogo antičkih ruševina. Meksičke veličanstvene ruševine Maja uključuju grad Palenke, koji je još uvek u velikoj meri prekriven džunglom, što iskustvu dodaje dašak Indijane Džonsa.

Nedostaje vam njegov dodir

Odredište: Tajland

Ako vas boli osećaj njegovog mirisa i dodira, vreme je za ozbiljno spa vreme. Tajland je, naravno, svetska prestonica banja, gde su jeftine masaže sveprisutne, bez obzira da li idete na jug do plaže ili na sever u kulturnu prestonicu Čijang Maj.

Provedite dan na plaži ili šetajući kroz hramove, pre nego što započnete veče masažom stopala ili detaljnijim obilaskom.

Ako imate malo više novca da potrošite, prijavite se u neko od spa odmarališta sa punim uslugama u zemlji.

Ovde možete da radite sa naturopatama, akupunkturistima i drugim terapeutima kako biste povratili svoju emocionalnu i fizičku ravnotežu.

Vreme je za opuštanje i zabavu

Odredište: Rio de Žaneiro

Dosta sa melodramom! U svakom procesu isceljenja dođe vreme kada pređete od onog bezveznog osećaja do toga da budete spremni da se podignete i zabavite. Kada dođe taj trenutak, vreme je za Rio.

Sa prekrasnim prirodnim okruženjem, beskrajnim plažama, Rio je stvoren za zabavu. U danima kada se osećate pomalo krhko, opustite se u Ipanemi i gledajte kako svet prolazi. Ako ste puni energije, obujte te cipele za ples i idite u klubove u Lapi. Između toga, ima mnogo za uživanje, od istraživanja kaldrmisane enklave Santa Tereza do popodnevnog čaja u prelepoj Confeitaria Colombo. Brazilci su tako druželjubivi da ćete uskoro imati prijatelje sa kojima ćete se družiti.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia