Booking.com
Početna » Travel » Dejli mejl nahvalio grad u susedstvu: “Ima predivne plaže, bogatu istoriju i kulturu”
Travel

Dejli mejl nahvalio grad u susedstvu: “Ima predivne plaže, bogatu istoriju i kulturu”

Hrvatska sprema velike promene u turizmu: Ograničen broj apartmana, nove takse...

Britanski Dejli mejl pisao je o Zadru, opisujući ga kao “grad koji nudi obilje prelepih plaža sa bogatom istorijom i kulturom“. Ističu da je Zadar dobro povezan i sa hrvatskim ostrvima.


“Bilo da tražite odmor pun avanture, miran odmor na plaži ili porodični odmor, možete savršeno provesti vreme u ovoj idiličnoj regiji. Iz Zadra možete brzo doći do ostrca Ugljana ili Pašmana. Savršenije plaže vas očekuju na Dugom ostrvu, gde ima i zelenila“, stoji u tekstu.

“Obližnje ostrvo je Vela Sestrica, gde se nalazi svetionik Tajer. Prošetajte sa fotoaparatom u ruci ili se potpuno isključite dok uživate u prirodi. Možete svratiti i do Silbe, Oliba i Vrgade”, dodaju.

Istaknute Morske orgulje i Pozdrav suncu

Dejli mejl piše da Zadar ima “veličanstvene crkve iz srednjeg veka”, a kao posebnu atrakciju ističu crkvu Svetog Donata.

“Divite se gradskim zidinama koje su na Uneskovoj listi baštine, a podigli su ih Mlečani u 16. veku. Prođite kroz pijace, prošetajte po suncu, pogledajte manje poznate znamenitosti. Ne propustite izuzetnu umetnost instalacije“, pišu oni. Ističu da bi turisti u Zadru svakako trebali posetiti Morske orgulje i Pozdrav suncu.

Pohvalili su i gastro ponudu.

“Sedite u jedan od brojnih elegantnih restorana, uživajte u morskim plodovima i najboljem domaćem vinu“, navodi se u tekstu.

Dodaju da se prilikom posjete Zadarskoj županiji svakako isplati otići u Nacionalni park Paklenica.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ index.hr

PRess Serbia