Početna » VIP » Daju bogatstvo za pesmu Ljupka Stević platila 40.000 € za duet sa Snup Dogom, a evo koliko je Ana Nikolić platila svoj najveći hit
Estrada VIP

Daju bogatstvo za pesmu Ljupka Stević platila 40.000 € za duet sa Snup Dogom, a evo koliko je Ana Nikolić platila svoj najveći hit

LJUPKA STEVIĆ OTKRIVA KAKO MUŠKARCI GLEDAJU NA NJU
Foto: Printscreen/YouTube

U nadi da će im dobra pesma doneti veću popularnost, slavu i novac, mnogi pevači sa domaće estrade izdvojili su puno para.


Mnoge od ovih pesama su i dan danas jako popularne i slušane i imaju mnogo pregleda na Jutjubu, što znači da su bile dobre investicije i da pare nisu bačene. Neke od njih koštale su i po 30.000 evra, a sami pevači hvalili su se time koliko su plaćali svoje hitove.

Ljupka Stević je duetsku pesmu sa reperom Snoop Doggom “Ole, ole” platila oko 40.000 evra.

– Platila sam pesmu kao što pojedini pevači plate ceo album. Ne žalim ni jednu paru jer je duet fenomenalno prošao. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim jer je normalan čovek, za razliku od njegovih menadžera koji su u većem tripu svetskih zvezdi nego on. Vodio me je po kući, pokazivao prostor za studio koji je želeo da napravi. Zaista imam divna iskustva sa njim – istakla je Ljupka Stević svojevremeno.

Međutim pesma nije prošla toliko zapaženo i nije postala hit, uzimajući u obzir da se u pesmi pored Ljupke pojavljuje svetska hip-hop zvezda.

Ana Nikolić je iskeširala 30.000 evra za pesmu “Romale romali” sa kojom se 2006. godine takmičila na Beoviziji. Pesmu je kupila od Kikija Lesendrića, a već na prvo slušanje naziralo se da će pesma biti megahit. S obzirom na to da je pesma Ani donela ogromnu popularnost, da je iste godine bila jedna od najslušanijih, ovo se pokazao kao odličan potez. To što Nikolićeva nije odnela pobedu na Beoviziji mnogi i danas smatraju velikom nepravdom.

Nataša Bekvalac je pesmu “Mala plava”, koju je uradio Slobodan Veljković Cobi platila oko 30.000 evra, kada se uračuna tekst pesme, kompozicija, aranžman, produkcija, plus visokobudžetni spot, sve ukupno ispadne toliko. Pesma je postala hit, dobro prihvaćena od starne publike i često tražena u klubovima.

Boban Rajović je za pesmu “Usne boje vina”, koja je objavljena 2007. godine, postala je ogroman hit, oborila je sve rekorde iste godine, što se tiče slušanja, u svim klubovima se puštala mnogo puta. Pesmu su uradili Marina Tucaković, Romario i Kobac, a Boban je iskeširao čak 18.500 evra, što svakako spada u najskuplje pesme.

Rada Manojlović je sa druge strane pesmu “Pola dva” platila 20.000 evra. Pesma je izuzetno tražena, tako da se Radi isplatio uloženi novac.

– Meni se do sada svaka pesma isplatila na svoj način i svaka je ispunila ono što se od nje očekivalo. Ne mogu da kažem da je svaka bila mega hit, ali dovoljan broj pesama je ostvario veliki uspeh. A i one koji nisu mega hitovi su aktuelne kod moje publike. Dugo se slušaju, jer ja pre svega tražim kvalitet i volim da ponudim publici što veći izbor kada je u pitanju moj audio-vizuelni materijal – rekla je Manojlovićeva jednom prilikom.

Rada je inače poznata po tome da nije neko ko štedi novac kada bira pesme, pa su i numere “Biseri i svila”, “Metropola”, “Alkohol”, “Život na mesecu”, “Spavaj mirno”, kako se priča, skupo plaćene.

Indira Radić je za album iz 2003. godine na kome se nalaze mnogobrojni hitovi, među kojima je čuvena pesma “Zmaj”, keširala preko 100.000 evra. Ovaj album spada u najprodavanije u izdanju Grand produkcije s obzirom na to da je njegov tiraž bio veći od 300.000 u prvoj godini, bez reizdanja.

Izvor: PressSerbia/Kurir

PRess Serbia