Booking.com
Početna » EKO » DA PRODIŠE BEOGRAD: VUJOVIĆ POTPISALA UGOVORE ZA REALIZACIJU PROJEKATA ZA ČISTIJI VAZDUH U PRESTONICI
Društvo EKO News

DA PRODIŠE BEOGRAD: VUJOVIĆ POTPISALA UGOVORE ZA REALIZACIJU PROJEKATA ZA ČISTIJI VAZDUH U PRESTONICI

DA PRODIŠE BEOGRAD: VUJOVIĆ POTPISALA UGOVORE ZA REALIZACIJU PROJEKATA ZA ČISTIJI VAZDUH U PRESTONICI

BORBA ZA ČIST VAZDUH – Ministarstvo zaštite životne sredine podržaće realizaciju šest ekoloških projekata u Gradu Beogradu, važnih za unapređenje kvaliteta vazduha u prestonici, izjavila je danas ministarka Irena Vujović, nakon što je sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem potpisala ugovore o sufinansiranju projekata.


– Danas smo potpisali izuzetno značajne ugovore sa gradom Beogradom, vezano za za šest projekata koji su kandidovani na našim javnim konkursima. Time se omogućava da se uz podršku države zamene kotlarnice u Beogradu i da se pređe na korišćenje ekološki prihvatljivijih energenata. Grad Beograd je posvećen sprovođenju mera za poboljšanje kvaliteta vazduha, i sami menjaju kotlarnice, ali samo zajedničkim snagama možemo da ostvarimo dobar rezultat. Uverena sam da ćemo, kroz realizaciju ovih projekata, nastaviti praksu izuzetne saradnje Minstarstva i ove lokalne samouprave, za dobrobit građana – rekla je Vujović.

Vujović je objasnila da projekti podrazumevaju zamenu kotlarnica za grejanje u dva vrtića na Savskom vencu, Sportskom centru Voždovac, osnovnoj školi i domaćinstvima na teritoriji opštine Zvezdara, zgradi opštine Rakovica i drugim objektima u nadležnosti lokalne samouprave.

– Zamena kotlova će početi odmah nakon grejne sezone, a već od sledeće grejne sezone očekujem značajna poboljšanja u opštinama gde ćemo zameniti kotlove. Ministarstvo je u 2022. godini za ovu namenu izdvojilo 350 miliona dinara, kojima će biti sufinansirano 47 projekata širom Srbije. Zamenom kotlova u vrtićima i školama omogućavamo našim najmlađima boravak u kvalitetnijoj životnoj sredini, a kroz subvencije pomažemo i građanima da zamene svoja ložišta i pređu na ekološki prihvatljivije energente. U narednom periodu nas očekuje i dodela sredstva po konkursima za pošumljavanje, kako bismo i na taj način doprineli unapređenju kvaliteta vazduha i životne sredine – rekla je Vujović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević, kao i predsednici gradskih opština u kojima će biti realizovani projekti – Miloš Vidović, Miloš Simić, Ivana Tomić i Vladan Jeremić.

PRESSSERBIA/MZŽS

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Decembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia