Booking.com
Početna » Lifestyle » Da li “PRAVILO 37%” može da nam pomogne da pronađemo PARTNERA?
Lifestyle Saveti Zanimljivosti

Da li “PRAVILO 37%” može da nam pomogne da pronađemo PARTNERA?

Kada smo najprivlačniji svom partneru? Više od polovine ispitanika dalo isti odgovor

Obavezati se da ćete ostatak života provesti sa nekim je velika odluka, verovatno jedna od najvećih koje ćete doneti.


“Pev Research Center” izveštava da mnogi ljudi prvo odluče da žive zajedno pre nego što stupe u brak, kako bi stekli osećaj kako je živeti sa svojim partnerom.

Nekima će možda biti potrebni meseci, ali mnogim ljudima su potrebne godine da saznaju da li su sa pravim partnerom. Postoje znakovi koji upućuju na to da ste spremni za brak, ali kako možemo da bude sigurni da je naš partner taj pravi? Da li nauka može da nam pomogne?

Matematičari sugerišu da „pravilo 37%“ može da pomgone da se odredi najbolja opcija u donošenju važnih životnih odluka, piše The List. Ovo pravilo navodno može drastično da smanji vreme potrošeno na donošenje odluka.

“Pravilo od 37%” se odnosi na maksimiziranje verovatnoće da se dođe do najuspešnije opcije. Univerzitet Kalifornije u Los Anđelesu objavio je studiju koja objašnjava nauku koja stoji iza koncepta. Ideja je jednostavna: ako morate da donesete odluku sa nekoliko opcija, studija sugeriše da bi trebalo da se rešite prvih 37% procenata opcija i razmotrite ostale. Zatim bi trebalo da izaberete najbolju od preostalih opcija.

“Pravilo od 37%” podrazumeva da imate najveće šanse da izaberete najboljeg potencijalnog partnera ako odbijete prvih 37% svojih opcija. Recimo da očekujete da ćete upoznati otprilike 10 potencijalnih partnera tokom svog života. Odbijte prva tri ili četiri partnera koje upoznate, a zatim izaberite sledećeg koji se bolje slaže od prvih nekoliko. Čak i ako postoje znaci da je vaš trenutni partner taj, ako je ta osoba uključena u prvih 37% vaših potencijalnih “doživotnih partnera”, pravilo kaže da bi bilo bolje da ih odbijete i razmislite još jednom.

Može li vam ova matematička formula zaista pomoći da pronađete pravog?

Matematičarka Hana Fraj rekla je da se šanse za izbor pravog partnera povećavaju na skoro 40% ako primenite pravilo od 37%, ali to nije bez rizika.

Fraj je govorila o lošoj strani ovog pravila, jer bi vaša srodna duša mogla da se nađe u prvih 37% vaših partnera. Ako bi se to dogodilo, primenom pravila biste tog partnera propustili. Još jedan rizik povezan sa ovim pravilom je da nakon faze odbijanja ne mora da se podrazumeva da ćete da naiđete na osobu koja vam više odgovara.

Kognitivni naučnik Tom Grifits sa Kalifornijskog univerziteta u Berkliju i priznati pisac i informatičar Brajan Kristijan napisali su knjigu o ovom pravilu. Oni tvrde da je ovo pravilo od najveće pomoći kada ste neodlučni, piše The List.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia