Početna » News » Da li otkazati letovanje u Turskoj?
News Travel

Da li otkazati letovanje u Turskoj?

Da li otkazati letovanje u Turskoj?

Već danima svedočimo požarima koji se događaju u Turskoj, na društvenim mrežama se mogu videti snimci na kojima se prikazuje dim i vatra koja je zahvatila lokalna područja. Turistički vodič Goran Rebić, tvrdi da nema razloga za strah i paniku i da je turska vlada uzela za ozbiljno ovaj problem i rešava ga.


U nekoliko proteklih dana je bilo požara i oni se i dan danas nalaze na nekoliko kilometara od grada Marmarisa, “nema razloga za paniku, nema velikih problema za turiste, jedino što se u toku večeri i jutra može da se oseti dim koji dolazi iz tog područja”, navodi Rebić.

“Turci se nalaze 24 sata dnevno na tim kritičnim mestima. Koliki je problem, govori činjenica da je u Marmaris došao pre nekoliko dana Erdogan. Polako se u toj regiji požari smiruju. I dalje traju u okolnim selima, ali ne u tolikoj razmeri”, naveo je Rebić.

Istakao je da za sada još uvek nema otkazivanja aranžmana od strane turista koji treba da dođu u Tursku.

“Sve teče normalno”, naveo je on ali kaže i da ovakvie požare u 50 godina nisu imali.

“Polako ali sigurno se u toj regiji požari smiruju, neki još uvek traju u nekim selima oko Marmarisa ali ne u toj količini u kojoj su bili zastupljeni”, tvrdi Rebić.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ b92

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia