Booking.com
Lifestyle Saveti

Da li je zajednički račun u banci dokaz ljubavi?

Da li je zajednički račun u banci dokaz ljubavi?

Buket ruža, večera uz sveće ili omiljene pesme nisu više bitni. U svetu romantike ništa ne dokazuje ljubav kao zajednički bankovni račun, tvrdi se u novom istraživanju.


Zajednički bankovni račun pokazuje da parovi koji žive zajedno imaju jaku vezu i više su posvećeni jedno drugom.Istraživanje je otkrilo da parovi koji nisu vereni i žive zajedno, a imaju zajednički račun, imaju jaku i stabilnu vezu. Istraživanje su sproveli psiholozi Univerziteta u Ajovi, koji tvrde da ključ uspešne veze leži u tome da parovi upravljaju svojim novcem.

Istraživači su intervjuisali više od 900 mladih muškaraca i žena koji žive sa svojim partnerima. Pitanja su bila poput: “Koliko ima izgleda da vaša veza bude dugovečna?” ili “Koliko ste posvećeni vašoj vezi?”.

Rezultati su pokazali da su parovi koji žive zajedno, imaju zajednički račun i nemaju planova da se venčaju jednako sretni kao i oni koji žive zajedno i planiraju venčanje. Ipak, parovi koji imaju razdvojene račune imali su i lošije rezultate u ovom istraživanju

“Kada parovi imaju zajednički račun, ne samo da unapređuju svoju imovinu zajednički i donose zajedničke odluke, već stvaraju ekonomsku zajednicu sa identitetom “mi”, navodi se u saopštenju istraživačkog tima.

 

 

 

Izvor: ekskluziv.ba

About the author

Aleksandra J.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia