Booking.com
Entertainment Lifestyle Zanimljivosti

Da li ima smisla razgovarati s partnerom o bivšima?

Sumnjate da nije preboleo bivšu?

Koliko razgovor o bivšima može biti koristan, a kada postaje štetan?


Nema čoveka koji nema svoju prošlost. Prošla iskustva su nas izgradila i napravila takvima kakvi smo danas. Mi danas govorimo o našoj prošlosti, čak i ako je ne spominjemo. Tako su u svakoj vezi prisutni duhovi prošlosti. Čak i ako je to sasvim nesvesno. Ponekad baš tako ispadne da spomenemo primer, uporedimo. Da li je to za sadašnjeg partnera teško, da li ga to može povrediti? Da li je pametno kopati po partnerovoj prošlosti i ispitivati o bivšima?

Na kakav način govoriti i pitati o bivšim partnerima?

U kojoj meri može razgovor o bivšem pogoditi sadašnjeg partnera, zavisi samo o vama. Na kakav način i u kom kontekstu spominjemo bivše. I koliko je pametno ispitivati o partnerovoj prošlosti? Neki žive po načelu da moraju o partneru znati sve, ispituju sve i ponekad i čuju nešto što im nije po volji. Na primer – kada nam laskaju, svi ćemo rado slušati. Ako vas prošlost zanima samo zato što želite čuti da ste bolji, možete i samo izmisliti pričicu i idealizovati sve što imate, ali ako želite čuti istinu, pripremite se na nju, jer je možda nećete moći podneti. Ne bežite od te teme kao đavo od tamjana. Ako vas sadašnji partner upita, odgovorite tako da  ne povredite sadašnjeg i ne ponizite bivšeg partnera, jer je to neukusno i govori puno o vama – nažalost ne ono što biste želeli. Nikada se nemojte skrivati od prošlosti, jer to može uništiti partnerovo poverenje. Postane sumničav šta skrivate.

Da li ima smisla razgovarati s partnerom o bivšima?

Zašto se toliko opetrećujemo prošlošću?

Već sadašnjost nam donosi mnogo puta izazove koje moramo proći s partnerom. Zašto bismo se opterećivali duhovima prošlosti? Upoređivanje s bivšima je naravno jedna stvar. Mnogi misle da će kroz to bolje upoznati svog partnera. Greška. Potrebno je znati da partner nije kredibilan izvor informacija. Svaki čovek nam se može predstaviti kako god želi. Činjenica je da prošlost nosimo sa sobom, pa je bolje ne pokušavati razgovorom o njoj rešiti trenutne probleme.

Šta nije dobro raditi?

Nikada pred sadašnjim partnerom nemojte oplakivati prošle veze, ili čak konkretnog partnera. Uprkos tome što vam je potrebna podrška i on vam je spreman ponuditi je, to su krhki temelji za nastavak veze. Plakanje na ramenima sadašnjeg (potencijalnog) partnera nije način kako preboleti bivšeg. Osim ako želite postići status večne žrtve.

 

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: BRESKVICA – KUME MOJ (OFFICIAL VIDEO)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

фебруар 2024.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia