Booking.com
Reč psihologa

Da li ih ima i vaš partner? Ovo su osobine koje poseduje idealan otac!

Danas su Oci: Deca ne vezuju samo očeve, već...

Lične osobine i navike imaju veliki uticaj na to kakav će biti kao roditelj. Ovo su osobine koje poseduje idealan otac!


 

Roditeljstvo predstavlja veliki izazov, naročito za mlade roditelje.

Uloga oca u odgoju i negovanju deteta, ne sme nikako da bude sekundarna, jer je važna koliko i uloga majke, mada je istina da u najvećem broju slučajeva, žene budu te koje ponesu najveći teret roditeljstva.

Očinstvo je izuzetno važan životni put koji zahteva određene osobine i prilagođavanje navika, na koje svaki muškarac prosto mora da bude spreman, kako bi svoju ulogu obavljao kvalitetno.

Ukoliko planirate decu sa svojim partnerom, proverite da li poseduje ove osobine. Ako je odgovor “da”, znaćete da, kao majka, nikada nećete biti usamljeni u obavljanju brojnih obaveza oko deteta.

Ovo su osobine koje ima idealan otac:

1. Vredan je

Ukoliko vaš partner ima ustaljene navike oko obavljanja kućnih poslova, možete da računate na to da će ih obavljati dok vi vodite računa o detetu. Kada dete počne da raste, bićete siogurni da će on bez problema pripremati detetu obrok, voditi računa o njegovim stvarima, čistiti nered za detetom i slično.

2. Funkcioniše pod pritiskom

Roditeljstvo može sa sobom da nosi određene stresove, a kada oni dođu, vi verovatno želite pored sebe osobu koja će vas utešiti i posavetovati,a ne nekoga ko će plakati i osećati se bespomoćno.

3. Brine o vašim potrebama

Od svog partnera ne treba da tražite nemoguće stvari, kao ni on od vas, ali ako on sam pokazuje ionteresovanje za stvari koje želite, treba da uradite ili ih jednostavno volite, znaćete da ćete i u roditeljstvu biti dobar tim.

On će biti svestan toga da je i vama neophodno dan se naspavate, pa će ustajati ako beba počne da plače u toku noći. Nastojaće da obavlja sve poslove oko novorođenčeta, jednako koliko i vi.

4. Odgovoran je

Odgovornost je zlatna osobina, o kom god segmentu života da se radi. Ukoliko je vaš partner svestan svojih obaveza i nije potrebno da ga stalno podsećati na njih, onda će sutra isto tako prihvatiti obaveze oko deteta i ravnopravno učestvovati u njima.

5. Ima kućne ljubimce

Čovek koji ima kućne ljubimce, naviknut je na to da vodi računa i o tuđim potrebama, a ne samo o svojim. Briga o ljubimcu podrazumeva brigu o njegovom zdravlju i ishrani, igračkama, razonodi… U suštini, najvećem delu stvari o kojima ćete morati da brinete jednom kada dobijete dete.

6. Zabavan je

Kako bi se dete neometano razvijalo, neophodno je da se igra i zabavlja. Kako deci različite stvari brzo dosade, neophodno je da ih neprestano animirate i zabavljate, što znači da treba da budete kreativni i zabavni.

7. Odlučan je

Odlučnost je izuzetno važna osobina kada su velike životne stvari koje utiču na život i budućnost u pitanju. Čak i kada nešto ne zna da uradi, odlučan muškaradc će se svojski potruditi da to nauči i uradi onako kako treba, tako da nećete morati da razmišljate da li će, na primer, on znati da promeni pelenu bebi kada vi niste kod kuće.

8. Osećajan je i dobar

Ako je vaš partner jedna od onih osoba koja će uvek pritrčati u nevolji, pomoći svakome kome je to potrebno, uvek nastojati da vas oraspoloži, znate da uz sebe imate osećajnog muškarca kome je zaista stalo do emocija drugih.

Ovakav muškarac će se truditi da svoje ponašanje i osobine prenese i na dete, što znači da su velike šanse da vaši mališani izrastu u dobre ljude.

9. Želi da bude dobar otac

Ovo obuhvata sve prethodno navedeno. Muškarac koji zaista želi da bude idealan otac, daće sve od sebe da to i postane.

(objektiv.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: BRESKVICA – KUME MOJ (OFFICIAL VIDEO)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia