Booking.com
Travel

Čudo mora: Najveći kruzer na svetu sa 18 paluba i 2759 kabina stigao je u Evropu

kruzer

Wonder of the Seas ili u prevodu “Čudo mora” trenutno nosi titulu najvećeg kruzera na svetu.


 

Proteže se na neverovatnih 18 paluba, a težak je 227 hiljada tona. U vlasništvu je kompanije Royal Caribbean, a može da primi ukupno 6680 putnika raspoređenih u 2759 kabina. Na brodu se nalaze i 24 bazena, a male su šanse da na brodu nećete upoznati mnoge svetske kuhinje, s obzirom na to da se na ovoj plovnoj tvrđavi nalaze ukupno 22 restorana i 11 kafića uključujući i Bionic Bar u kojem vas poslužuju – roboti.

„Wonder of the Seas“ sastoji se od osam celina, od kojih jedna sadrži više od 20.000 pravih biljaka, a usluge na brodu uključuju ono što se opisuje kao „najviši tobogan na moru”, kao i zip lajn i ogroman bazen sa filmskim platnom.

Izgradnja kruzera naručena je u septembru 2016. godine, a u nju je utrošeno oko 1,2 milijarde eura.

Kruzer se gradio u brodogradilištu Chantiers de l’Atlantique u Saint-Nazaireu u Francuskoj, a prvu plovidbu imao je u martu ove godine.

Najveći brod na svetu stigao je pre nekoliko dana u Barselonu uoči svoje prve evropske plovidbe. Megabrod će pristajati na nekoliko popularnih destinacija, uključujući Firencu, Napulj i Kapri, Provansu u Francuskoj i Malagu u Španiji.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia