fbpx
Društvo Srbija Travel

CNN preporučio 11 turističkih atrakcija u Srbiji

CNN preporučio 11 turističkih atrakcija u Srbiji

Američka televizijka mreža Si-En-En (CNN) objavila je danas na svom veb portalu mini reportažu o Srbiji sa preporukom 11 destinacija koje turisti treba da obidju u Srbiji.


Uz seriju fotografija, CNN je preporučio putnicima pored ostalog da obidju Beograd, Novi Sad, Suboticu, planinu Taru i manastir Studenicu.

Prvi na listi destinacija je Beograd, a CNN opisuje ga kao “dinamičnu prestonicu koja leži na ušću Save u Dunav”. Dodaje se da Beograd ima “nepogrešivu” energiju, posebno kada je u pitanju noćni život i “kultura kafea”.

CNN medju najinteresantnijim lokacijama u srpskoj prestonici izdvaja Dorćol, navodeći da se radi o jednom od najatraktivnijih delova grada, zatim Knez Mihajlovu, Skadarliju i Savamalu.

Na listi srpskih lokacija koje se preporučuju turistima našla se šetnja kroz Zemun i odmor u nekom od njegovih mnogobrojnih kafea i restorama, kao i Novi Sad.

Novi Sad, nazvan “srpskom Atinom”, preporučen je kao kulturni i obrazovni centar. Predlaže se obilazak Trga slobode, gradske skupštine, rimokatoličke crkve i Petrovaradinske tvrdjave.

CNN preporučuje Suboticu, njenu arhitekturu i madjarske ukuse i ambijent, kao i prirodne lepote Kopaonika, Zlatibora, Tare i Fruške Gore.

Djavolja varoš takodje se našla na spisku interesantnih lokacija kao “nesvakidašnji prirodni fenomen” koji vredi videti.

Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, kao “ekscentrično etno-selo” uradjeno nalik na ona iz 19. veka, i Šarganska osmica.

Medju najatraktivnijim turističkim lokacijama našao se i manastri Studenica, koji se nalazi na Uneskovoj baštini, a CNN navodi da se radi o jednom od najveličanstvenijih manastira u Srbiji.

Turistima se preporučuje da vide i neki od srpskih muzičkih  festivala, poput Egzita ili Guče.

 

 

Izvor: beta

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close