– Guču dižemo na najviši nivo – kazao nam je Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora. – Zvanični saborski dani su četvrtak, petak i subota, dok smo sredu i nedelju posvetili komercijali. Što se tiče “Lige šampiona Guče”, imamo sjajne trubače koji su slavu stekli na dragačevskoj pozornici. To je naša liga šampiona. Reč je o sjajnim ljudima koji neće dozvoliti da pojedinci razvlače i igraju se sa Gučom. Stari pravilnik ih je isključio i oterao s naše pozornice, što je greška. Najbolji su bili sklonjeni odredbom da kada pobede tri puta nemaju pravo više da se takmiče. Zamislite Ligu šampiona bez Reala, Barselone, Bajerna ili Mančestera? Guča će da gori kada na pozornici megdan podele Dejan Petrović, Boban Marković, Dejan Lazarević, Dejan Jevđić ili Elvis Ajdinović.

Ove godine, kako ekskluzivno saznajemo, u Guču se vraćaju i pevačke zvezde. Planiran je nastup Cece Ražnatović, Severine Kojić, Miroslava Ilića i Bore Čorbe.

– Nema sumnje da će poseta biti upetostručena sa ovim pevačima – smatra Jolović. – Želimo što više gostiju i spremamo se da ih dočekamo. Posebnu pažnju posvetićemo onima iz okruženja, jer su bili zapostavljeni. Nije normalno da pozivamo samo goste iz inostranstva, a komšije iz Čačka, Milanovca, Kraljeva i drugih gradova zapostavljamo.

MUZIKA U NESABORSKE DANE

UGOSTITELjIMA će biti dozvoljeno da u sredu i nedelju, danima koji nisu saborski, puštaju svaku drugu muziku sem trubačke, a organizatori se nadaju da će posetilaca ove godine biti napretek.