Booking.com
Društvo News

Čačak sportski epicentar zemlje: Todorović ugostio Fudbalski savez iz Kine!

Screenshot 3

3,2,1 – Čačak! Brojni sportski događaji organiziju se u Čačku, pa ovaj grad u Srbiji po broju manifestacija faktički može da stane rame uz rame sa prestonicom.


Gradonačelnik Milun Todorović je sredinom nedelje bio domaćin Fudbalskom savezu iz kineskog Tjen – Đina, a mladi fudbaleri iz Kine nisu skrivali oduševljenje i utiske o gradu Čačku.

„Mladi fudbaleri iz ovog milionskog grada došli su sa svojim trenerima da steknu nova iskustva i uspostave saradnju sa našim Borcem. Zahvaljujući našem Čačaninu i prijtatelju fudbalskom treneru Jovanu Lutkiću koji u poslednje četiri godine uspešno trenira mlađe selekcije ove fudbalske asocijacije i osvaja značajne rezultate. Plan je i da naše mlađe selekcije u narednih šest meseci budu gosti grada Tjen – Đina kako bi se saradnja nastavila”, rekao je Todorović.

Zanimljiv je podatak da je 20 igračka FK „Borac” igralo u kineskoj ligi.

Danas je uspostavljen prvi korak, nadajući se dugoročnoj saradnji između grada Čačka i Tjen-Đina u Kini, koji ima preko 15 miliona stanovnika.
„I dečaci i devojčice, ići će na stadion Borca gde će odraditi trening a imaće i utakmice u popodnevnim satima”, rekao je Jovan Lutkić.

On je već četiri godine u Tjen-Đinu gde je osvojio sa U9 nacionalno prvenstvo Kine, a 2021. na prestižnom turniru je osvojio drugo mesto.

„Ove godine smo bili prvaci u futsalu sa 2010. godištem. Moja impresija Kinom je velika, prevashodno je lider ne samo u Aziji nego u celom svetu. Uslovi za treniranje su na vrhunskom nivou. Mi kao treneri pokušavamo da implementiramo naše ideje i naše shvatanje fudbala jer su oni željni da uče i da napreduju i zato dosta stranih trenera radi u Kini”, kazao je Lutkić.

Sastanku je prisustvovao i generalni sekretar Fudbalskog saveza grada Tjen-Đin i generalni sekretar Sportske federacije grada Tjen-Đina Čong Jong.

„Čačak je veoma lep grad, a Srbija i Kina inače imaju prijateljske odnose, tako da smo jedva čekali da dođemo ovde. Naš trener Lutka nam je pričao kako je ovde lepo i stvarno jeste.”

Sportrski direktor FK Borca Vladimir Stanisavljević rekao je da ova poseta je u cilju razvoja sporta ova dva grada i na inicijativu nekadašnjeg trenera Borca Lutkića. „U nekom daljem planu nadam se da će biti duže naši gosti, a nadamo se da i mi odemo tamo da vidimo razvoj njihovog omladinskog sporta.”

321 Srbija

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia