Početna » Entertainment » Zanimljivosti » Budite SAVRŠENA KUMA na venčanju vaše najbolje prijateljice
Saveti Zanimljivosti

Budite SAVRŠENA KUMA na venčanju vaše najbolje prijateljice

Budite SAVRŠENA KUMA na venčanju vaše najbolje prijateljice

Biti venčana kuma je posebna čast, ali i odgovornost. Prijateljica koja vas odabere za kumu, tim gestom vam govori koliko joj značite i da želi da vaše prijateljstvo traje celog života.


Kuma je nevestina desna ruka ne samo na dan venčanja nego i tokom priprema za taj važan dan. Kako biste tu dužnost, ali i privilegiju besprekorno obavili, pomoći će vam ovih šest saveta, uz koje će vas svi upamtiti kao najbolju kumu.

1. Zapišite sve što morate da uradite – Od popisa imena gostiju i drugih detalja oko organizovanja devojačke večeri; stvari za koje ste zaduženi na dan svadbe i ostalih zadataka koje morate da uradite – najbolje je da sve napišete na papir (ili rokovnik), koji će uvek biti uz vas u slučaju da se još nečeg setite.

2. Budite mladoj na raspolaganju – Venčana kuma je ta koja sa mladom ide u potragu za venčanicom, pa isplanirajte vreme da joj budete na raspolaganju. Pomažite joj pri odabiru haljine, cipela, vela, nakita, savetujte je i ne štedite na komplimentima, kada je vidite u haljini koja joj stoji savršeno!

3. Na dan venčanja budite sto posto prisutni – To znači da ostavite mobilni i da se potpuno posvetite mladoj, gostima i uskočite kada zatreba. Pomozite nevesti da se obuče, popravite joj haljinu ili frizuru za fotografisanje i slično.

4. Družite se sa gostima na svadbi – Osim vremena kada se jede i kada su govori i ostali protokoli, što manje sedite za stolom. Igrajte, obilazite goste, razgovarajte s njima, zabavljajte sebe i ostale.

5. Pripremite govor – Šta poručiti prijateljici koja zasniva porodicu? Pa, samo najljepše želje! Pripremite govor, a ako je duži, možete i da ga pročitate sa papira. Uz lepe želje prisetite se svih onih trenutaka iz prošlosti, koje ste zajedno prošle dok ste još bile devojke i zahvalite joj se što vas je izabrala za kumu…

6. Budite nasmejani i sjajno raspoloženi – Prijateljica vam se udaje, radujte se! Venčanje je događaj koji se slavi i zato uživajte u tim svečanim trenucima kojima se ispisuje novo poglavlje u životu vaše prijateljice.

Poslušajte ove savete i venčanje vaše prijateljice biće još jedna zajednička avantura koju ste proživele i koje ćete se rado sećati u budućnosti.

Foto:Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ zadovoljna.hr

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia