Booking.com
Entertainment Estrada VIP

Brena se prisetila svojih početaka i siromaštva, štedela je za ekskurziju i knjige, a onda je jedan momenat sve promenio

Brena se prisetila svojih početaka i siromaštva, štedela je za ekskurziju i knjige, a onda je jedan momenat sve promenio
Foto: ATA Images

Lepa Brena bila je najveća muzička stare Jugoslavije, a njena popularnost ni danas ne bledi, te je i dalje u samom vrhu domaće estrade.


Lepa Brena se proslavila 1981. godine kada je sa grupom “Slatki greh” na “Hit paradi” izvela numeru “Čačak, čačak” i od tog trenutka kreće da živi svoju bajku. Pre nego što je stigla u “Slatki greh”, koji se prvobitno zvao “Lira šou” Brena je živela u siromaštvu.

– Doslovno sam bila gladna kada sam otišla u Beograd da studiram turizam i tamo provela šest meseci. Sećam se kako sam očajnički štedela novac da mogu na ekskurziju u Kupare pokraj Dubrovnika. Jela sam hleb i jogurt, pa ako sam htela slatko malo sam pošećerila, pričala je Lepa Brena za “Večernji.hr” 2014. godine, pa otkrila kako je rešila da promeni život iz korena.

– Jednog dana sam totalno pokisla i na košavi stajala na autobuskoj stanici, gladna i jadna, a uz noge mi se stisnuo neki mali pas. Drhtali smo od hladnoće, nebo je proparala munja i kao da mi je prosvetlila mozak. Rekla sam sebi: Nemam novca ni za knjige ni za hranu, od danas uzimam život u svoje ruke. Vratila sam se u Brčko i srela sastav s kojim sam kasnije i nastupala i rekla im: ‘Pevačica vam je sjajna, ali ja sam bolja’, Saša Popović je podigao naočare i to je bilo to, rekla je pevačica, te istakla da bogatstvo i velike kuće ne čine čoveka srećnim.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia