Booking.com
Lifestyle

„Bio sam zavisnik od Tindera i debelo platio – i dalje se osećam kao meta“

„Bio sam zavisnik od Tindera i debelo platio – i dalje se osećam kao meta“
Foto: Pixabay

Ed Tarner priznaje da je bio zavisnik od Tindera. Toliko je bio navučen na ovu aplikaciju za upoznavanje da prvo na šta bi pomislio kada ujutru otvori oči jeste skrolovanje fotografija žena. Međutim, ta strast ga je koštala.


Tarner je prvi put otvorio aplikaciju 2015. kada je imao 18 godina, iako navodno nije imao nameru da ide na dejtove i traži devojku. Cilj mu je bio da vidi da li ga žene smatraju privlačnim.

Ubrzo je bio navučen i razgovarao je sa 10 žena odjednom, a na kraju je završio na terapiji zbog svoje zavisnosti.

Njegovi problemi sa aplikacijom za upoznavanje počeli su skoro odmah nakon što je otvorio profil. Ako mu žene ne bi odgovorile, osećao se slomljeno.

„Vrhunac je bio kada sam imao mnogo sastanaka sa ženama koje sam smatrao privlačnim, ali uvek sam doživeo krah jer to nije opstalo“, ispričao je.

Tada je otkrio da pati od graničnog poremećaja ličnosti i depresije, a to što nije dobijao odgovore od žena preuveličavalo je njegov strah od napuštanja i pogoršavalo njegova depresivna raspoloženja.

Preuzeo je Tinder, Bumble i Hinge na svoj mobilni telefon, razgovarao bi sa 10 žena paralelno i išao na dejt jednom nedeljno. Iako bi posle malo dopisivanja pozivao žene na večeru, retko je uživao u tome.

Aplikacije su mu bile poput „kupovine iz izloga“, s tim što bi on skrolovao svaku ženu koju bi video – da bi kasnije odlučio da li mu se sviđaju, kada vidi da li se on njima dopada.

Tarner je priznao da je provodio do tri sata dnevno skrolujući na Tinderu, a čak je i plaćao mesečnu pretplatu što mu je omogućilo neograničeno korišćenje. Potrošio je oko 354 funti na dejting aplikacije za samo 18 meseci.

Nakon šest godina, napustio je aplikacije kada je započeo vezu sa jednom devojkom 2021. godine. Veza je trajala godinu dana. Ali kaže da je i dalje razmišljao o Tinderu, zbog čega se osećao kao loš partner.

Terapeut mu je rekao da mu dejting aplikacije prave probleme i da mora da prestane da ih koristi, ali svaki put kada bi pokušao da odustane, izdržao bi mesec dana i onda ih ponovo preuzeo.

Što je više koristio aplikacije, to je više gubio želju za druženjem – mesecima je bio u depresiji, zbog čega se osećao bespomoćno jer nije znao kako da razgovara sa ženama sa kojima se povezivao.

U to vreme, mnogi njegovi prijatelji su takođe koristili aplikacije, ali nisu imali taj problem. Tek je pre 18 meseci prijateljima priznao koliko se mučio.

Čak i nakon godinu dana terapije, kaže da se i bori sa željom da skine aplikacije. Tarner je pre samo nekoliko meseci potrošio 60 funti na tromesečnu pretplatu na Bumble, ali ovog puta nije „birao“ svaku ženu koju vidi.

Tarner je rekao da se oseća „na meti“ kada koristi aplikacije i, iz sopstvenog iskustva i saveta drugih na forumima, zna da su i drugi pogođeni ovom zavisnošću, piše DailyMail.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia