Početna » Lifestyle » Bikini telo za mesec dana!
Fitness Lifestyle

Bikini telo za mesec dana!

Bikini telo za mesec dana? Nije nemoguće. Leto se bliži i upravo imate dovoljno vremena da doterate svoju liniju do savršenstva. Evo šta trebate učiniti.


 

Dobro sagledajte vaše mane. Pogledajte na kom delu tela treba najviše rada i fokusirajte se na to i u skladu sa tim birajte sistem vežbanja.

Izvažite se i zacrtajte cilj. Ako vam je lakše, fotografišite se na samom početku “procesa” i na kraju kada dostignete željenu figuru.

Odmah kupite bikini u koji želite ovog leta da “uđete”. Obesite ga na vidno mesto, neka vam on bude podsticaj, koji će vam pomoći da izdržite režim koji vas čeka.

Jedite ispravno. Vežbe, same, vam neće pomoći. Morate pronaći dijetu ili uopšte režim ishrane, koji vam odgovara. Nema više roštilja, masne, kalorične, “brze” hrane. Vreme je za mnoštvo povrća i voća, ćuretine, piletine, ribe, jaja, …

Obavezno pijte najmanje 8 čaša vode dnevno. Ne samo da će poboljšati vašu kožu, već će vas držati sitim između obroka.

Smanjite unos šećera. Moraćete se odreći nekih slastica, ali i alkohola. (Dozvoljena vam je čaša crvenog vina).

Što se tiče vežbi, 3 do 5 puta nedeljno radite kardio vežbe po 30 minuta. Znači, na raspolaganju su vam brzo hodanje, trčanje, džogiranje, plivanje ili brdsko pešačenje. (Uključite i dizanje tegova bar dva puta nedeljno za bolje rezultate). Budite pažljivi prilikom biranja vežbi. Neka to budu one, koje vam se dopadaju, koje ćete rado raditi. A, ako vam je lakše, učlanite se u teretanu, krenite na aerobik, zumbu, ples, …

Uvedite promene u svoju svakodnevicu. Šetajte više, smanjite vožnju automobilom – idite pešice, provodite vreme u parku, okupite ekipu i zaigrajte basket, a u ovom periodu poželjno je da se bacite na prolećno čišćenje kuće, jer će vam to pomoći da utrošite značajan broj kalorija.

Zapamtite: upornost, čvrsta odluka, motivacija, mnogo vode, vežbi i pravilna ishrana dovešće do fenomenalnih rezultata. Mnoge su se žene uverile u to. I vi možete biti jedna od njih.

(lifepressmagazine/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia