Booking.com
VIP Džet-set

Bez tebe neke stvari ne vredi svirati – prijatelji i kolege se opraštaju od Miše Aleksića

Bez tebe neke stvari ne vredi svirati – prijatelji i kolege se opraštaju od Miše Aleksića
Foto: Printscreen

Kolege umetnici se opraštaju preko društvenih mreža od upravo preminulog muzičara, basiste Miroslava Miše Aleksića.


Očajni zbog gubitka Miše, članovi „Riblje čorbe“ kažu da ne mogu da zamisle svirku bez njega, a bivši član benda Momčilo Bajagić Bajaga, izjavio je da se oseća užasno, jer mu je preminuo kolega i kum.

„Dragi prijatelji, jutros nas je napustio naš brat Miša Aleksić. I on i lekari iz KBC Bežanijska Kosa su se borili do kraja. Na nesreću dogodilo se najgore. Miša je jedan od osnivača Riblje Čorbe i bendu je posvetio ceo život. Šomi brate, neka ti je laka crna zemlja. Očajni: Bora, Vicko, Džindžer, Nikola, Joca, Bane, Miškec, Ivke, Isa, Jaići…”, piše u zvaničnom saopštenju „Riblje čorbe“.

Momčilo Bajagić Bajaga rekao je da još ne može da poveruje da mu je umro jedan od najboljih prijatelja.

„Umro mi je prijatelj, saznao sam pre minut. Užasno mi je zato što mi je umro jedan od najboljih prijatelja, to je sve što mogu da kažem“, bio je kratak vidno potresen Bajaga, prenose mediji.

Na svom zvaničnom Instagram profilu grupa Bajaga i Instruktori je nedavno pre ovog fatalnog ishoda napisala reči podrške: „Mnoge si stvari do sada sa uspehom prošao, pa sam siguran i verujem da ćeš i ovo zlo da pobediš, i čim ozdraviš, čekamo te na Tašu na probi.“

„Znaš da ima nekih stvari koje bez tebe ne vredi svirati. Vole te Bajaga i ekipa!“, poručili su Miši Aleksiću, koji je danas izgubio bitku sa koronavirusom u bolnici na Bežaniji.

Aleksić je nedavno sa svojom grupom „Riblja čorba“ krajem oktobra osvojio nagradu za najbolji bend 2019. godine od strane Udruženja muzičara rok, džez i zabavne muzike Srbije, čiji je bio i predsednik Upravnog odbora.

Upravo se emotivnim rečima i Udruženje muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije na Fejsbuk stranici oprostilo od velikog muzičara:

„Sa velikim bolom i tugom vas obaveštavamo da je naš istaknuti član, muzičar i muzički pisac, Miša Aleksić noćas preminuo od posledica kovida-19. Njegov prevremeni odlazak predstavlja veliki gubitak za našu muzičku porodicu. Naše najdublje poštovanje, podršku i saučešće ukazujemo njegovoj porodici, prijateljima i saradnicima“, poručili su iz tog udruženja.

Bila nam je čast

Dejan Cukić se takođe na Fejsbuku oprostio od Miše: „Tražim reči, ali ne ide… Kako se oprostiti od nekoga koga poznaješ čitav punoletni život? Zbogom Mišo, počivaj u miru.“

Rok sastav „Ju grupa“, koja danas obeležava 50 godina karijere, baš na datum 29. novembar, ali sada to njima više nije srećan dan, što su i napisali na svojoj Fejsbuk stranici.

„Nažalost, na današnje slavlje bačena je senka tužnom vešću da je preminuo veliki prijatelj i kolega Miša Aleksić. Dragi Mišo, bila je čast živeti R’N’R sa tobom!“, napisali su iz „Ju grupe“.

Poznati rok novinar, publicista, pisac, muzički kritičar i PR menadžer Ivan Ivačković takođe se oglasio na ovoj društvenoj mreži: „Zbogom, dragi Mišo. Hvala ti za muziku i četrdeset godina prijateljstva bez ijedne jedine mrlje. Suze same idu.“

„Uh, ode Miša Aleksić, prerano. Pamtim ga iz studija kad je moj tata producirao ‘Riblju Čorbu’, bio je uvek fin i strašno ljubazan. Počivaj u miru, Mišo, i sviraj gore nešto lepo“, napisala je na društvenim mrežama Kristina Kovač.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia