Booking.com
Početna » News » Beograd » BEOGRAĐANIMA HUMANITARNA DONACIJA SRPSKE PESNIKINJE! (FOTO)
Beograd Kultura News

BEOGRAĐANIMA HUMANITARNA DONACIJA SRPSKE PESNIKINJE! (FOTO)

BEOGRAĐANIMA HUMANITARNA DONACIJA SRPSKE PESNIKINJE!
Foto: Privatna arhiva

Srpska pesnikinja, novinarka i humanitarka Božica Velousis je u saradnji sa predstavnicom kulture Beograda Ivonom Jevtić inače direktorkom Muzeja „ Nikola Tesla“ u Beogradu, omogućila Beograđanima i Beograđankama humanitarnu donaciju u vidu obilaska muzeja Nikole Tesle, najpre verujući da je ovo najlepši poklon najmlađim sugrađanima koji su obilazili ovu kulturnu instituciju sa svojim roditeljima.


O Tesli postoji mnogo činjenica, radova, ali još više legendi, možda bajki, po malo mistike i ličnih očekivanja. Kažu da svako tumači i doživljava Teslu na bazi projektovanja svoje ličnosti na lik ovog genija.

Pesnikinja tvrdi da je ovo deo velikog humanitarnog projekta u okviru kog će pružati podršku mališanima srpske prestonice, penzionerima, deci sa posebnim potrebama, samohranim roditeljima… Ona veruje da će u narednom periodu ostvariti saradnju sa svim opštinama na teritoriji Grada Beograda, kako bi se približila mnogim ciljnim grupama ljudi.

BEOGRAĐANIMA HUMANITARNA DONACIJA SRPSKE PESNIKINJE!
Foto: Privatna arhiva

– Iznela sam predlog projekta Opštini Čukarica i njihovom centru za kulturu koji će me podržati u radionicama predviđenim deci, a s obzirom na to da je Nikola Tesla naš najveći genije u istoriji pronalazaštva i nauke, poželela sam da okupim naše građane ispred muzeja ali i pozovem majke iz udruženja „Hajr“ u kom sam koordinator za odnose sa javnošću sa dijasporom. U narednom periodu prirediću obilazak i drugih muzeja u Beogradu. Krenula sam od Muzeja u Krunskoj ulici, jer sam naišla na izuzetan prijem kod gospođe Ivone Jevtić koja je apsolutno podržala moj humanitarni projekat. Zahvalna sam joj na ukazanom poverenju i srdačnom gostoprimstvu – izjavila je Božica Velousis koja se humanitarnim radom bavi dugi niz godina, iako do skoro o tome nije govorila u javnosti.

Kustos muzeja je priredio posetiocima nesvakidašnje trenutke, kada su se našli u neposrednoj blizini Teslinog transformatora koji je putem neonki, svetlio u njihovim rukama. Među dobrovoljcima se našla i srpska pesnikinja koja je nakon prenošenja struje nagrađena velikim aplauzom, za hrabrost i priređeno druženje.

BEOGRAĐANIMA HUMANITARNA DONACIJA SRPSKE PESNIKINJE!
Foto: Privatna arhiva

Ona je ranijih godina takođe bila deo sličnih humanitarnih projekata i akcija u kojima je kao poslovna žena davala nesebičan doprinos shodno svojim mogućnostima. Ovaj humanitarni projekat podržali su predstavnici medija i čuvari starogradske muzike.

Foto: Privatna arhiva

Izvor: PRessSerbia

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia