Booking.com
Početna » News » Beograd » Beograd je raj za vegetarijance
Beograd Srbija Travel

Beograd je raj za vegetarijance

Internet portal Uswitch je napravio listu najboljih evropskih prestonica za ljubitelje hrane, a u samom vrhu se nalazi i srpska prestonica. Osim toga, Beograd je poneo prvo mesto kao raj za vegetarijance sa prosečnom ocenom 8.85.


Opšte je poznato da se u Srbiji dobro jede, ali i da svi koji dođu u našu zemlju budu uglavnom oduševljeni gastronomskom ponudom – ćevapima,sarmama, ajvarom i drugim specijalitetima.

Da našu kuhinju treba svako da proba i da zavređuje pažnju turista govori i podatak da je nedavno 14 beogradskih restorana uvršteno u Mišelinov vodič.

Prema istraživanju internet portala Uswitch, Beograd se nalazi u samo vrhu evropskih gradova po pitanju hrane.

Najbolji evropski gradovi za ljubitelje hrane

Uswitch 
je želeo da otkrije koji su najbolji evropski gradovi za ljubitelje hrane, pa su uzeli u obzir nekoliko faktora: vegetarijansku ishranu, ponudu u kafićima, pabovima, fast fudovima, branč, prosečnu cenu obroka i broj restorana u gradu.

Rezultati tog sveukupnog istraživanja kažu da je Atina najbolji evropski grad za ljubitelje hrane (88,47 od 100 poena).

Ono što nas je prijatno iznenadilo jeste da se Beograd nalazi na drugom mestu (83,06), a potom slede Sofija, Tirana, Valeta, Lisabon, Viljnus, Bratislava, Zagreb i Bukurešt.

Raj za vegetarijance

Beograd je osvojio prvo mesto na listi najboljih evropskih gradova za vegetarijance i od mogućih switch je postavio Beograd na prvo mesto svoje liste sa 8,85 bodova.

Prestonica Malte, Valeta, se nalazi na drugom mestu sa ocenom od 8,84, a Zagreb zauzima treće mesto sa ocenom 8,78.

Na četvrtom mestu se nalazi Tirana (8,76), pa slede Atina (8,74), Bukurešt (8,73), Lisabon (8,73), a onda i Sofija (8,68), Prag (8,64) i Helsinki (8,62).

Među najjeftinijim gradovima u Evropi

Naš glavni grad se nalazi i u vrhu liste najjeftinijih gradova. Beograd je prema analizama Uswitcha, drugi najjeftiniji grad u kome za 18,48 dolara (1.900 dinara) možete da pojedete ukusan i kvalitetan obrok.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ b92

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia