Kako ističe portparol događaja Zoran Maksimović, glumac će oko 8.30 sleteti na prištinski aerodrom, gde će ga sačekati delegacija iz Novog Pazara. U pratnji Kosovske policijske službe i pripadnika MUP Srbije, preko prelaza Brnjak i Ribariće, stići će u Novi Pazar. Još se ne zna ko će biti u pratnji turskog lepotana, za koga je rezervisan ceo ugostiteljsko-turistički kompleks “Ras” na Pazarištu kod Sopoćana. Obezbeđivaće ga domaća policija i jedna novopazarska agencija. Ozčvit nije tražio nikakve posebne mere obezbeđenja, niti je imao specijalne zahteve.

POSETA KALEMEGDANU I KRSTARENjE
OČEKUJE se da će sa Ozčivitom u Srbiju doći i turski filmski mag Ćemal Okan i Muradin Pulić Gjuneš, poreklom Sandžaklija, moćni turski biznismen i jedan od najvećih distributera filmova, koji je glavni organizator Bali-begove posete Srbiji. Posle Novog Pazara, Burak odlazi u Beograd. Izrazio je želju da poseti Kalemegdan, a planirano je i krstarenje Dunavom i Savom. U Beogradu neće biti projekcije filma “Moj brat”, koji su, pre Novopazaraca, u Evropi imali priliku da vide samo građani Amsterdama i Brisela.

Planirano je da Bali-beg u 14 časova održi konferenciju za medije, ali je susret sa novinarima još pod znakom pitanja. Gost iz Turske će u pratnji domaćina – gradonačelnika Meha Mahmutovića i potpredsednika Vlade Srbije Rasima Ljajića, prošetati centrom Novog Pazara gde će ga, očekuje se, dočekati mnoštvo njegovih fanova. Glavni događaj je u 18 časova, kada će Bali-beg prošetati crvenim tepihom postavljenim ispred Centra za kulturu. Tu bi trebalo da se zadrži oko pola sata i slika se sa obožavateljkama koje će doći iz Turske, Makedonije, Kosova, Hrvatske, Bosne, Slovenije i Albanije. Među njima je i Gordana Novaković iz Dubrovnika koja je ponudila letovanje za kartu i susret sa miljenikom. Rukovodstvo Centra za kulturu obezbedilo joj je mesto u dvorani. Pre projekcije filma “Moj brat”, Burak će se obratiti Novopazarcima i drugim srećnicima koji su uspeli da kupe kartu koja je koštala 1.300 dinara. Sve ulaznice rasprodate su za samo 40 minuta, a nekoliko novopazarskih tinejdžerki je tada zbog gužve palo u nesvest.

Posle projekcije, Ozčivit će otići na Pazarište gde će mu na večeri domaćin biti Rasim Ljajić. U restoranu će gosta zabavljati ansambl “Derman”, koji neguje izvornu narodnu pesmu, a uživaće u ćevapima, mantijama, pršuti, jagnjetini i drugim kulinarskim đakonijama ovog kraja. Na Pazarištu će Bali-beg i njegova pratnja i noćiti.