Booking.com
Početna » Travel » Atrakcije koje u preskupom Londonu možete videti potpuno besplatno
Travel Zanimljivosti

Atrakcije koje u preskupom Londonu možete videti potpuno besplatno

Atrakcije koje u preskupom Londonu možete videti potpuno besplatno

Muzeji, vidikovci, parkovi… U nastavku saznajte koje sve fantastične lokacije u britanskoj metropoli možete videti potpuno besplatno.


Do Londona poslednjih godina nije skupo doći, povoljne avionske linije mogu se naći već za 50-ak evra. Ipak, britanska metropola prilično je skup grad. Prosečna cena hotelskog noćenja u Londonu, prema podacima stranice Budget Your Trip, je 224 evra, ali u to ulaze i najekskluzivniji gradski hoteli. Povoljniji smeštaj, koji uključuje hostele i privatne kuće, prema stranici Backpacker, u proseku iznosi 33 eura za smeštaj u višekrevetnoj sobi. Karta za javni prevoz za jedan smer košta nešto manje od tri eura.

Stranica Numbeo pak donosi prosečne cene ostalih troškova. Obrok u srednje skupom restoranu za dve osobe iznosi 78 eura, pivo u pabu košta od šest do sedam evra, a prosečna cena kapućina je 3,8 eura.

Dobra vest za one koji tek planiraju da obiđu ovaj grad je ta što su brojne atrakcije i doživljaji potpuno besplatni.

Neki od najboljih svetskih muzeja

Jedna od najboljih stvari u Londonu je njegova živa kulturna scena, a ulaz u brojne muzeje je uvek besplatan.

British Museum u svom vlasništvu ima osam miliona predmeta, od kojih je u svakom trenutku izloženo 80.000 hiljada. Iskusni kažu da je najbolje doba dana za posetu Nacionalnoj galeriji, koja čuva impresivnu umetničku zbirku, ranije ujutro ili petkom uveče, kad su najmanje gužve. Oni koji vole modernu umetnost ne smeju da propuste Tate Modern. Svi ovi muzeji, ali i Muzej Londona, muzeji nauke, moreplovstva, rata i prirode su besplatni, samo na njihovim stranicama proverite treba li zbog neke posebne izložbe rezervisati ulaz ranije.

Zeleni parkovi

Hyde Park je najveći i najpoznatiji u gradu, prostire se na 142 hektara, a veštačko jezero Serpentine deli ga na dva dela, Pored toga, tu su i druge zelene površine na kojima možete uživati u parkovnoj arhitekturi, a u nekima i u spomenicima istorijskim velikanima.

Šarene gradske pijace

Obilazak gradskih pijaca najbolji je način da se upije svakodnevni život stanovnika, a ako uspete da odolite želji da nešto kupite, i ova aktivnost je potpuno besplatna. Jedna od najpoznatijih pijaca sa hranom, Borough Market, prepuna voća i povrća iz cele Engleske obožavana je među turistima. Portobello Road u četvrti Notting Hill mesto je za razganje ntikviteta, odeće i unikatnih rukotvorina.

Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Jutarnji.hr

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia