Booking.com
Početna » News » Društvo » Arriva Litas iz Požarevca u znak protesta obustavlja saobraćaj u Srbiji!
Društvo FAKT News

Arriva Litas iz Požarevca u znak protesta obustavlja saobraćaj u Srbiji!

Kompanija Arriva Litas saopštila je da će sutra na jedan sat  obustaviti saobraćaj na celoj teritoriji Srbije, u znak protesta zbog nepreduzimanja mera od strane institucija i nadležnih državnih organa protiv nezakonitosti u postupku javne nabavke za izbor privatnog partnera za usluge prevoza na teritoriji grada Požarevca.


Ova odluka, doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa a s tim u vezi, već je održan jedan protest i to samo u Požarevcu, gde je sedište ove kompanije, navodi se u saopštenju.

“Tom prilikom, Negoslav Jovanović, direktor kompanije izjavio je da je tender nezakonit s obzirom da je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, a najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas, a mlađih od 9 (devet) godina”, saopšteno je iz Arrive Litasa.

U kompaniji ističu da će nakon ovog jednočasovnog prekida saobraćaja dodatno radikalizovati proteste do celodnevnog prekida saobraćaja i da se nadaju da do toga neće doći te da će biti pozvani na razgovor od strane bilo kog nadležnog organa, prevashodno od strane Gradonačelnika grada Požarevca do ponedeljka, 28. septembra kada najavljuju ove obustave.

“Svesni smo da će ovo izazvati negodovanje korisnika i unapred se izvinjavamo zbog neprijatnosti koje će imati te molimo za razumevanje zbog ovakve odluke. Aktivnosti koje preduzimamo, javni protesti, apeli koje šaljemo nadležnim organima, obraćanje medijima i prekid saobraćaja nisu isključivo u interesu Arriva Litas već u krajnjoj linijji i lokalne zajednice kao i građana koji u njoj žive”, naveli su u kompaniji.

PRessSerbia.com

foto pexels

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia