Booking.com
Početna » News » ARONIJA ĆIROVIĆ: Najzdravije CRNO BLAGO današnjice!
Društvo News

ARONIJA ĆIROVIĆ: Najzdravije CRNO BLAGO današnjice!

Aronija Ćirović predstavila se nedavno na Agro sajmu u Beogradu, na štandu “Serbian Corner, a u sklopu promocije proizvoda koje će u Srbiji i svetu promovisati udruženje “3,2,1 – Srbija!”, nocilac istoimenog projekta od nacionalnog značaja.


Aronija podstiče mršavljenje i duže drži sitim, poboljšavajući celokupno zdravlje, što utiče povoljno na regulaciju kilaže. Ona poboljšava varenje jer organska jedinjenja sadržana u aroniji štite creva od opasnih bakterija, zbog svojih antioksidativnih i imuno-poboljšavajućih aktivnosti.

Gazdinstvo porodice Ćirović nalazi se u okolini Nove Pazove, a prve veće prinose aronije ostvaril su 2o16. godine. Tokom poslednjih nekoliko godina, usavršili su proizvodnju i preradu aronije pa danas u prodaji imaju hladno ceđeni sok, sirup, džem i slatko od aronije. Ćirovići trenutno proizvode više od dve hiljade flaša hladno ceđenog soka godišnje i to im je ujedno i najtraženiji proizvod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

Kvalitetom su se izborili za poziciju na tržištu, pa se njihovi proizvodi danas traže u Srbiji, ali i regionu, a u planu je plasman i na evropsko i svetsko tržište.

-Bilo je teško početi, jer sve što je novo zahteva i velika ulaganja. Hladnjača koju smo morali da obezbedimo podrazumevala je ogromnu investiciju, baš kao što su nužna ulaganja u sam proces prerade, odnosno mehanizaciju za isti. Veoma je važna i činjenica da aroniju ne tretiramo pesticidima, a u naše proizvode ne dodajemo hemikalije i veštačke konzervanse.

Brojne su blagodeti aronije, a crno blago, kako zovu ovu voćku, sa sobom nosi ceo niz benefita po zdravlje čoveka.

Što se imuniteta tiče, aronija predstavlja jedan od najboljih prirodnih lekova, a karoteni koji se nalaze u ovim bobicama mogu da smanje oksidativni stres u očima, čime se sprečava pojava makularne degeneracije i usporava ili sprečava razvoj katarakte. Sadržaj kalijuma u aroniji je dovoljno visok da ima veliki uticaj na zdravlje srca, uglavnom zbog toga što je kalijum vazodilatator i može rasteretiti kardiovaskularni sistem.

Pored svega toga, postoji niz sastojaka u aroniji koje mogu da poboljšaju zdravlje i izgled vaše kože. Antioksidansi u njoj sprečavaju simptome starenja i mogu da zategnu kožu i učine da izgledate mlađe.

321Srbija

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia