Booking.com
Početna » Music » Promocija » Andrijana ovim potezom iznenadila celu Srbiju! Priznala koju povezanost ima sa Đokovićem
Music Promocija

Andrijana ovim potezom iznenadila celu Srbiju! Priznala koju povezanost ima sa Đokovićem

Andrijana ovim potezom iznenadila celu Srbiju! Priznala koju povezanost ima sa Đokovićem
Foto: Privatna arhiva

Ekskluzivan intervju sa Andrijanom D. Rokvić, prvom i jedinom klasičnom crossover umetnicom u Švedskoj.


-Snimila si kompozicije za srpsko tržište, nazvala si ih “Trilogija Fenix”, zašto?

Trilogija Fenix- Srbija za mene je uvek predstavljala moju drugu kuću. Zemlja odakle potiče moj suprug, a Beograd grad gde se moja druga ćerkica rodila. Srbija će uvek imati specijalno mesto u mom srcu, nezavisno od toga gde trenutno živim, odakle potičem ili gde će me život i budućnost odvesti. Od kada sam rešila da moju muziku predstavim srpskoj publici oduševljenja, pozitivni komentari i nagrade ne prestaju i to me čini jako srećnom. Zato sam ovoga puta odlučila da poklonim Srbiji moju “Trilogiju Fenix”. To su zapravo odabir od tri pesama, tematski povezane. Prve dve su već poznate, ali je aranžman odradjen u mom stilu “Još ne sviće rujna zora” i “Veseli se srpski rode” dok treća pesma tj.komponzicija je moja autorska samo instrumentalna pod nazivom “Pobednički marš”. Dobre stvari ne treba menjati pa tako i ekipu sa kojom radim godinama, produkcija i aranžman je Temelko Andreev. Tekst u pesmama je ljubavni, sama muzika jako patriotska, u nekim trenucima patetična. Sadržaj muzike i teksta opisuju ljubav naroda prema svojoj zemlji, izdržljivost u najtežim životnim trenucima kao i neprestana borba srpskog naroda za opstanak i zadržavanje svog identiteta, svoj ponos. Kompozicija “Pobednički marš” je za mene savršena, jer predstavlja pobedu srpskog naroda, i kroz istoriju pa do dana današnjeg. Zato su ove tri pesme, ova trilogija imenovana kao “Trilogija Fenix” jer ja ovu zemlju vidim kao fenix koja se iznova radja iz pepela i zadržava svoju autentičnost, ponos, aroganciju, i izdržljivost”.

-Da li je istina da je inspiracija za poslednju treću kompoziciju Novak Đoković?

“Tačno je to da sam deo inspiracije za moju autorsku kompoziciju “Pobednički marš” pronašla u svemu onome što je zadesilo našeg tenisera Novaka Đokovića u Australiji jer u to vreme dok sam slušala i čitala vesti o njemu istovremeno komponovala. Jedina slika u glavi dok sam pisala note bila je njegov pobednički duh koji se u nijednom trenutku nije slomio, i koji jako podseća na moj. A tako doživljavam i celu srpsku naciju-kao fenix”.

Andrijana ovim potezom iznenadila celu Srbiju! Priznala koju povezanost ima sa Đokovićem
Foto: Privatna arhiva

-Kakva su očekivanja za sve tri pesme koje će jedna po jedna biti na tvom you tube kanalu?

“Moja očekivanja su uvek realna. Ja sam sigurna da će se mnogima dopasti ovaj moj poklon publici i da će rado slušati ove pesme. Prva pesma je upravo izašla na mom you tube kanalu kao i na svim društvenim mrežama i digitalnim platformama”.

-Kada se očekuje da kompozicije dobiju i video spot?

“Vizuelizacija pesama je za sada planirala za mesec april. Biće to pravo osveženje, na raznim fantastičnim lokacijama u Beogradu a klavir će i ovoga puta tu biti moje najjače oružje”.

Andrijana D. Rokvić je prva i jedina klasična crossover umetnica u Švedskoj gde sada živi i radi, koncertna pijanistkinja koja uspeva da klasičnu muziku pretvori iz uspavljujuće, u slušljivu, interesantnu i primamljivu. Međunarodnu karijeru započela je u Malmeu. A višegodišnjim nadahnućem i ljubavlju prema ovoj vrsti stvaranja, uspela je da postane sinonim za klasični „crossover” u celoj Evropi!

Osim skandinavske publike, koja srdačno i toplo prihvata ovu damu za klavirom, Andrijana se komotno može pohvaliti kako se njeno stvaralaštvo sluša u celom svetu. Pored vrhunskog talenta, predivnog izgleda i rada na sebi, ova vrsna umetnica govori čak četiri jezika, i predaje deci u školi za osnovno muzičko obrazovanje. Nadamo se da će nove komponzicije naći put do srca publike.

Izvor: PRessSerbia

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Decembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia