Booking.com
Početna » Entertainment » Anabela Atijas nam otkriva kako se bori sa opakom bolešću
Džet-set Entertainment Pop Kultura VIP Zanimljivosti

Anabela Atijas nam otkriva kako se bori sa opakom bolešću

Anabela Atijas, progovorila je o svojoj borbi sa ovom opakom i podmuklom bolešću.


Pevačica je sa samo 20 godina vodila tešku borbu sa opakom bolešću, a u potresnoj ispovesti otkriva šta joj je spaslo život, ali i kako je izgledala njena borba.

Meni se to davno desilo, sa samo 20 godina. Operisana sam u Švedskoj 1995. godine. Imala sam tu sreću da čujem razgovor mojih prijateljica koje su pričale o pregledu, odnosno mamografiji. Slušala sam stariju prijateljicu koja je govorila tada da je samokontrola veoma važna i eto igrom slučaja meni je to ostalo u glavi, taj razgovor i jasno se sećam da trenutka kada sam napipala kvržicu na dojci. Tog petka sam se vraćala iz diskoteke, otišla da se tuširam i napipala kvržicu. U ponedeljak sam odmah otišla na pregled, urađena mi je biopsija i u roku od tri dana mi je zakazana operacija“, počinje Anabela i otkriva koliko je bitan samopregled, ali i brza reakcija lekara.

View this post on Instagram

💫

A post shared by Anabela Atijas (@anabelci) on

U Švedskoj se operacije ne zakazuju tako lako, ja sam tada na sreću imala papire, ali nisam bila upoznata sa tim kako to ide tamo. Danas kad shvatim kojom su me brzinom operisali shvatam da nisu želeli da rizikuju da to pređe u nešto gore. Doktor mi je rekao kad me je operisao da je srećan što se sve tako brzo završilo jer je to već krenulo da prelazi u neki loš oblik. Brzom reakcijom lekara meni je spašen život, ali samokontola je isto jednako bitna. Na sreću nisam išla ni na kakve hemoterapije, imala sam samo hormonsku terapiju. Pet godina posle operacije je bitno kontrolisati, a posle pet godina ne postoji mogućnost recidiva“, rekla je pevačica.

View this post on Instagram

#Diamondexclusivclub✔

A post shared by Anabela Atijas (@anabelci) on

Da nisam odradila taj test, to je moglo da se pretvori u tešku bolest, a svi znamo kako je naša koleginica Dona Ares izgubila bitku sa teškom bolešću. Retko je da tu bolest žene primete na početku, već kad je ona u poodmakloj fazi, a tada je kasno. Problem je jer mnoge žene čekaju da osete promenu, pa se onda obraćaju lekaru, a tada je to teško izlečivo. Žene nemaju naviku da redovno idu na preglede i to treba da se promeni. Ta bolest nema veze sa godinama, eto meni se desilo sa samo 20“, rekala je Anabela.

 

 

(glossy)

 

 

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia