Booking.com
Estrada

Alka Vuica: Nisam plodonosna kao Marina Tucaković!

Alka Vuica

Alka Vuica, poznata po svojoj muzičkoj karijeri, nedavno je odlučila da se upusti i u političke vode. U emisiji “Kec na jedanaest” na televiziji K1, otkrila je svoje motive za ovaj korak, ali i najavila buduće muzičke projekte.
“Pre dve godine sam se pridružila SDP-u, više iz lokalnih razloga, želeći da se angažujem u svom kvartu. Međutim, kada su mi predložili da se kandidujem za sabor, odlučila sam da prihvatim izazov. Bila sam kao Baby Lasagnia, rezerva na 14. mestu na listi, tako da sam trebala osvojiti deset posto glasova da bih se probila. Osvojila sam 3,500 glasova u kvartu koji nije ni moj. Shvatila sam da ne mogu samo sedeti po strani i posmatrati, jer politika utiče na sve, uključujući i muziku,” ispričala je Alka Vuica o svojoj kandidaturi.
Osim političkog angažmana, Alka se godinama već bavi pisanjem pesama za druge pevače, ali ne želi da poredi sebe sa Marinom Tucaković.
“Nisam tako plodna kao Marina. Ne pišem tako lako i nisam hiperproduktivna; jako pazim na tekstove. Uvek želim da tekst može da se pročita bez muzike kao poezija. Neću menjati tekst zbog rime ili prilagođavanja muzici. Mnoge je iznenadio dokumentarac u kojem sam dobila deo serijala. Ljudi su bili iznenađeni mojim opusom, koji obuhvata pesme od Josipe do Vlade Kalembere, Lepe Brene, a sada i Ane Bekute, za koju sam uradila sedam pesama na njenom novom albumu, mojim pesmama. Imam tu širinu, a možda sam zbog toga imala i problem, jer ne mogu da me svrstaju. Ja sam pesnikinja, kantautorka, tekstopisac, voditeljka, novinarka, a sada i kuvarica,” zaključila je Alka u emisiji”Kec na jedanaest” na televiziji K1.

Tagovi
PRess Serbia