Booking.com
Pop Kultura

Aleksa Balašević o čarobnoj premijeri u Italiji: Ovo su trenuci koji se ne zaboravljaju!

Aleksa Balasevic

Aleksa Balašević o čarobnoj premijeri u Italiji: Ovo su trenuci koji se ne zaboravljaju!
Film “Megdan: Između vode i vatre” , po scenariiju Alekse Balaševića, njegove sestre Jelene i Gvozdena Đurića, osvojio je dve nagrade na prestižnom italijanskom filmskom festivalu Iskija global fest u Napulju!
U emisiji “Kec na jedanaest” na televiziji K1, Aleksa Balašević otkriva kako se osećao kada je film dobio dve prestižne nagrade.
“Prošlo je 48 sati od te čarobne dodele i premijere, još uvek nisam svestan. Kada smo bili selektovani za taj festival, meni je bilo kao u snu, jer to su neke stvari koje ne mogu ni da se plate, ali ni da se dočaraju, što je mnogo tužnije. Jedan ogroman vetar u leđa, a tek su velike stvari pred nama”, rekao je Aleksa Balašević.

Viktor Savić je dobitnik nagrade za glumca u usponu
“Ukupno je bilo 40 filmova, ali mislim da je fokus bio na sedam. Mi smo otvorili festival, nismo bili deo glavnog programa, ali smo dobili zvaničnu nagradu. Viktor takođe nije mogao da veruje, bio je oduševljen. Stvarno je bilo čarobno. Boravili smo u hotelima sa najvećim svetskim zvezdama. Bili smo na festivalu sa legendarnim Tarantinom, Stalloneom, da ne nabrajam sve”, objasnio je.

Sting na premijeri i upoznavanje s muzičkom legendom
“Njegova žena Trudi, inače poznata engleska glumica, članica je žirija od 2003. godine. Naša ambasadorka Mira u Italiji dovela me je do njega jer sam bio toliko stidljiv da ga nisam želeo napadati, ali sam morao zbog Đoleta, jer je on bio njegov najveći idol, kako bi rekao ‘realni konkurent.’ Naš film je otvorio festival, i kada smo došli na premijeru, u sali koja prima oko 700 ljudi, bilo je ukupno 400. Iznenadili smo se jer je bilo dosta ljudi, s obzirom da je film na drugom jeziku. Gordana Ristić me je zvala i rekla da Sting dolazi. Međutim, dok mi je ona to govorila, on je već stigao i ušao u salu, stao sa strane i čekao. Kratko sam mu prišao, rekao da sam bio na njegovom koncertu u Novom Sadu 2006. godine. Tada sam mu spomenuo da je naš film u pitanju, na šta se on nasmejao i rekao: ‘Da, da, Jugoslavija,’ što me je razveselilo, iako nisam dete Jugoslavije.
Aleksa je otkrio i da je želja njegovog oca bila da Vojin Ćerković igra u fiilmu “Čovek sa mesecom u očima”.
“Verujem u nebo. Ja sam sa njim u poslednjim danima na ovom svetu pričao i ta cela njegova želja za ‘Čoveka sa mesecom u očima,’ koji je u filmu, čija će Vojinova uloga ući u istoriju u svakom smislu. Ta uloga predstavlja, kao i pesma ‘Čoveka sa mesecom u očima,’ koja nikada nije zvanično posvećena, da li je posvećena Vukovaru, Hirošimi, svi znamo čemu je posvećena i da govori o srušenim gradovima, i pesma govori o tome da je za pametnog čoveka svaki rat izgubljen. Kada smo pričali o tome koga zamišlja da bude ‘Čovek sa mesecom u očima,’ rekao je Vojin Ćetković, jer je smatrao da on ima bajkovit izgled i patetiku u očima. S tim se rodiš, i rekao je da će imati veliki klinč. Kada sam to rekao Vojinu, nekoliko meseci posle smrti, Vojin je zaista dokazao da je jedan od retkih ljudi u regionu na koje smo ponosni,’ zaključio je Aleksa Balašević u emisiji “Kec na jedanaest” na televiziji K1.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia