Booking.com
Početna » Entertainment » Ako želite dobar provod u Moskvi, onda ovo nikako ne smete da radite
Entertainment Travel Zanimljivosti

Ako želite dobar provod u Moskvi, onda ovo nikako ne smete da radite

Ako želite dobar provod u Moskvi, onda ovo nikako ne smete da radite

Potrudite se da se držite podalje od ovakvog ponašanja


Nekadašnja stanovnica Moskve Džena Makovski najbolje će vam reći šta da radite, a posebno šta da ne radite u ruskoj prestonici.

1. Ne idite samo na Crveni trg

Crveni trg je doslovno centar Moskve. Impozantni zidovi Kremlja i ikonične kupole Crkve Svetog Vasilija su zaista vredni posete. Ali nemojte sve vreme trošiti baš ovde. Preplavljen turistima i uličnim prodavcima suvenira, Crveni trg nije pravi predstavnik Moskve. Obavezno posetite Kitai gorod i Moskovski državni univerzitet. Četvrt Kitai gorod po lepoti je slična Crvenom trgu, ali bez preterane gužve. Do Kitai goroda dođite ulicom Varvarka i uživajte u arhitekturi.

Ako želite dobar provod u Moskvi, onda ovo nikako ne smete da radite
foto: thinkstock

2. Nemojte posetiti Puškinov muzej

Slično kao i u Luvru, možete provesti dane lutanju po hodnicima ovog muzeja i videti samo njegovu površinu. Ponajviše zbog toga što ogromne gužve ometaju vaš napredak. Umesto toga posetite Tretjakovsku galeriju ili književnu kuću. Tu se nalaze dela svih ruskih umetnika. Organizovana je hronološki, tako da vas šetnja kroz muzej vodi kroz tri veka istorije ruske umetnosti. Posetite imanje Lava Tolstoja (stanica metroa Park kulture) na kojem je autor poslednjih godina pisao roman „Uskrsnuće“. Imanje Nikolaja Gogolja (stanica metroa Arbatskaya) sadrži interaktivne eksponate o životu autora i kamin u koji je bacio nastavak „Mrtvih duša“.

Ulaz u oba muzeja košta 100 rubalja, a dovoljno su mali da ih možete videti za nekoliko sati.

3. Ne planirajte ništa za Dan Rusije

Obilazak Kremlja je celodnevni događaj, uključuje i šest crkava i muzeja koje treba posetiti i preći prostrane terene za šetnju. Ne pokušavajte da uklopite ništa drugo.

Takođe, red je ogroman, a uzmite u obzir i visoku cenu ulaznice, kao i obično mrzovoljnog prodavca koji ne govori engleski. Potrebno je mnogo strpljenja, zato budite strpljivi!

Uložite još mnogo strpljenje da dobijete ulaznicu za Armori, odvojeni muzej u Kremlju u kome se čuva zlatno Faberžeovo jaje, dva sprata od zlata, srebra i dijamanata, rubina i drugih dragulja iz nekadašnjih carskih poseda.

Može se ući samo u 10, 12, 14:30, 16:30h u toku dana.

Ako želite dobar provod u Moskvi, onda ovo nikako ne smete da radite
foto: getty

4. Nemojte voziti

Moskva je grad sa najvećim prometom saobraćaja u Evropi, pa nije teško ni zaključiti zašto vam ne preporučujemo ovu opciju. Osim toga rentakar je skup, pa nema ni neke potrebe.

Srećom, sistem podzemne železnice u Moskvi je jedan od najvećih na svetu, pa je tako svaki ćošak grada pokriven nekom od 182 stanice, a svaka od njih je pravo malo remek-delo.

5. Nemojte jesti u restoranima sa kostimiranom poslugom

Restorani poput Taras Bulba Korchma su preskupi lanci restorana u kojima je osoblje tradicionalno obučeno. Ipak, hrana na ovim mestima ne predstavlja pravu rusku tradiciju. Umesto toga pronađite stolvayu, vrstu kantine koje su popularno nasleđe SSSR-a i gde je hrana fenomenalna i predstavlja svakodnevicu mnogih Rusa.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Decembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia