Booking.com
Početna » Travel » Ako idete na odmor na neku od ovih 10 popularnih destinacija, najverovatnije ćete se razboleti
Travel

Ako idete na odmor na neku od ovih 10 popularnih destinacija, najverovatnije ćete se razboleti

Nema ničeg goreg nego kada, nakon nekoliko meseci planiranja i uzbuđenja, odete na odmor i razbolite se. Ako posetite ovih 10 popularnih destinacija, najverovatnije ćete se razboleti.


 

Bilo da ste pojeli nešto sumnjivo ili vas je zarazio neki insekt, bolest na odmoru pokvariće vam čitav doživljaj – naročito ako dane provodite s glavom u WC-šolji umesto da razgledate znamenitosti i kulirate na plaži.

Prema novom istraživanju postoje neke destinacije gde je verovatnije da će se to dogoditi nego drugde.

„Forbes Advisor Travel Bug Index“ otkrio je globalne destinacije na kojima se putnici najčešće razboljevaju, prenosi Metro.

Kako bi uporedio podatke, „Forbs“ je pregledao više od 2,4 miliona „TripAdvisor“ recenzija koje sadrže pojmove kao što su „salmonela“, „gastroenteritis“, „E. coli“ i „trovanje hranom“. Zatim su ocenjivali odredišta u svakoj kategoriji na lestvici od 0 do100.

Tako je Punta Kana u Dominikanskoj Republici na prvom mestu kao glavna žarišna tačka bolesti mnogih putnika, a slede egipatski Šarm el Šeik i Sal na Zelenortskim ostrvima.

Na četvrtom i petom mestu su Plaja del Carmen i Kabo San Lukas u Meksiku, a zatim Bali koji zauzima šesto mesto, prenosi Večernji list.

Ovo je top 10 destinacija u svetu na kojima ćete se najverovatnije razboleti:

Punta Kana – Dominikanska Republika

Šarm el Šeik – Egipat

Sal – Zelenortska ostrva

Plaja del Karmen – Meksiko

Kabo San Lukas – Meksiko

Bali – Indonezija

Hurgada – Egipat

Tulum – Meksiko

Boa Vista – Zelenortska ostrva

Kankun – Meksiko

Druge lokacije u Meksiku takođe se nalaze u prvih 10, s Tulumom na osmom mestu, a Kankunom na desetom. Hurgada u Egiptu i Boa Vista u Zelenortskim ostrvima takođe se nalaze na listi. Ali u Forbsu su odlučili da naprave i listu država u Evropi u kojima se ljudi najčešće razboljevaju, a to je loša vest za vas ako uskoro planirate putovanje u Benidorm. London je na drugom mestu, dok je Sunčev breg u Bugarskoj na trećem mestu.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRess Serbia