Booking.com
Početna » Event » Izložba » 59. Oktobarski salon- otvaranje #2 i #3
Event Izložba Kultura News

59. Oktobarski salon- otvaranje #2 i #3

Počinje 59. Oktobarski salon
59. Oktobarski salonAntonio Grgi??: Spomenici pevaju, participativni koncert kod spomenika Ranjenik vajara Vanje Radau??a (1906-1975)Plato ispred Jugoslovenskog dramskog pozori??ta, Kralja Milana 50 Beograd, 22. oktobar 2022.?? 2022 ph: vladimir opsenica / Kulturni centar Beograda

59. Oktobarski salon, naša najvažnija smotra savremene vizuelne umetničke produkcije, počinje danas i trajaće do 4. decembra, odnosno do 14. januara, budući da će se programi otvarati sukcesivno, a što će pratiti i datumi njihovog zatvaranja. U nizu prestoničkih galerijskih, javnih i medijskih prostora okupiće se oko 50 umetnica, umetnika i kolektiva uglavnom iz Srbije, ali i iz okolnih zemalja i inostranstva, a koji su uključeni po pozivu.


Počinje 59. Oktobarski salonDrugo otvaranje je 27. oktobra u RTS Klubu Radio Beograda, Art Habu Kula i e-čitaonici MSUB, potom sledi otvaranje 29. oktobra na Fakultetu dramskih umetnosti, pa 3. novembra u Narodnom muzeju Srbija i 24. novembra u Salonu Muzeja savremene umetnosti Beograd i Galeriji Biblioteke grada Beograda.

Odbor Oktobarskog salona usmerio je programski fokus na preispitivanje nasleđa ove manifestacije, a umetnička direktorka ovog izdanja je Zorana Đaković Minniti, pomoćnica direktora za program Kulturnog centra Beograda, organizatora salona. Kako ističu iz KCB, izdvajaju se tri radna procesa na kojima je rađeno paralelno sa pripremama na izložbi: izložbena i programska celina „umetnica/umetnik u fokusu”, rad na arhivi Oktobarskog salona i otvaranje prostora za saradnje, relevantne za izložbu savremene umetnosti.

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia