Booking.com
Početna » Travel » 5 neobičnih mesta u Evropi koja morate da posetite!
Travel

5 neobičnih mesta u Evropi koja morate da posetite!

Evropa je čudesan kontinent koji ima mnoga prirodna i kulturna blaga koja ljudi iz svih delova sveta dolaze da obilaze. Ipak, nalaze se i neka neobična mesta u Evropi, koja nisu toliko poznata, ali kada čujete za njih, odmah poželite da ih obiđete.


 

Kjeragbolten, Norveška

Kjeragbolten je stena koja se nalazi na planini Kjerag u Norveškoj. Neko bi pomislio da stena ne može da bude zanimljiva, ali kada biste je ugledali kako stoji između dve litice na visini od 984 metra, verovatno biste promenili mišljenje.

Iako je penjanje na ovu stenu samo za hrabre, jer je zaista potrebna ogromna hrabrost da stanete na stenu koja lebdi u vazduhu, mogu je posetiti i oni koji jednostavno uživaju u neobičnim formacijama prirode.

Popajevo selo, Malta

Oni koji su posetili Maltu možda su i čuli za selo poznatog mornara, jer je postalo prava atrakcija. Ovo selo je napravljeno pre nekoliko decenija, kada je nastao i crtani film. A danas nije neobično da ovde upoznate Popaja ili Olivu, koji će vas na ulazu počastiti čašom vina.

Osim uživanja u razgledanju neobičnog sela, možete da uživate i u vožnji brodićem ili u svakodnevnim predstavama.

Meteori, Grčka

Mnogi su čuli za manastire među oblacima. Nekada je manastira na vrhu stena u Grčkoj bilo više, a sačuvano ih je svega šest. Ovo nesvakidašnje mesto za podizanje manastira istoričari objašnjavaju potrebama vernika da budu potpuno odvojeni od sveta, a kasnije i od napadača.

Danas je moguće popeti se do manastira stepenicama, a moguće je prići i automobilima veoma blizu. Nekada su se monasi peli do vrha uz pomoć kanapa.

Tinto, Španija

Reka Tinto protiče kroz grad Huelvu na jugozapadu Španije. Samo ime reke zapravo znači “obojen” na španskom jeziku i ime je dobila zbog svoje ciglacrvene boje.

Područje oko reke je vekovima bilo rudnik bakra, zlata i drugih metala. Nakon tolikih godina rudarstva, visok nivo gvožđa se naprosto rastopio u reci, što je učinilo da se dobije ova neobična reka.

Prolaz divova, Severna Irska

Prolaz divova je prirodni rezervat koji se nalazi u Severnoj Irskoj. Ovo prirodno čudo sastoji se od približno 40.000 bazaltnih stupova koji su uvršteni na Uneskovu listu Svetske baštine zbog neobičnih oblika.

Iako su ove stene zapravo rezultat vulkanske erupcije, još postoji legenda o njima koja kaže da je stene sagradio div.

(ddl.rs/pixabay/instagram/youtube)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodaj komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia