U hotelu na Jabučkom ravništu do marta 2017. nema slobodnih kreveta, a u JP “Stara planina” i istoimenom rizortu za dogodine najavljuju nove investicije u 2017.

– Planiramo ulaganja u proširenje puteva i izgradnju još komercijalnih objekata – kaže direktor pomenutog javnog preduzeća Miloš Adamović, dok prvi čovek rizorta Goran Karadžić najavljuje da će sva mehanizacija koja se nalazi na Koridoru 10 uskoro biti angažovana na izradi trase koje će dolazak iz Pirota do hotela skratiti za čak 30 kilometara.

S obzirom na veliki investicioni potencijal, Stara planina može da bude zamajac razvoja čitavog regiona – smatra predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić, a od razvoja ove destinacije mnogo očekuju i u turističkim organizacijama Knjaževca i Pirota.

– Očekujemo uspešnu sezonu i 120 dana za skijanje, te obaranje rekorda u posećenosti. Jer, imamo i oko hiljadu kreveta u više od 45 seoskih domaćinstavaopredeljenih za ovu vrstu domaće radinosti – naglašava direktor TO u dolini Timoka Boban Marković.