Booking.com
Početna » News » 3,2,1-Srbija! Egipćani stižu u Beograd, Čačak i Vrnjačku Banju!
Društvo News Srbija Travel VIP

3,2,1-Srbija! Egipćani stižu u Beograd, Čačak i Vrnjačku Banju!

Na poziv ministarstva turizma i antikviteta u Vladi Egipta i egipatskih turističkih vlasti, visoka delagacija udruženja “3,2,1-Srbija!” u pratnji predstavnika srpskih medija, boravila je u sedmodnevnoj poseti Arapskoj Republici Egipat.


Održani su brojni sastanci na najvišem nivou, a sa ministrom turizma i antikviteta NJ. E. Ahmedom Isom, dogovorena je saradnja na brojnim projektima. Najvišim predstavnicima egipatskih turistističkih vlasti predstavljena je turistička ponuda Srbije, sa akcentom na Beograd, Čačak i Vrnjačku Banju, budući da će se upravo tamo u predstojećem periodu održati najznačajnije kulturne manifestacije u regionu.

“-Veliki je broj državljana Egipta koji vikende provode u prestonicama Evrope i sveta, uživaju u dnevnim i noćnim islascima. Ponuda Beograda je sjajna i verujem da će mnogi koji se odluče da otputuju u vaš glavni grad biti oduševljeni”, rekao je između ostalog Isa u razgovoru sa predstavnicima udruženja “3,2,1-Srbija!” i srpskim novinarima.

Predstavljen je projekat „Čačanska Rodna“, predočena je ideja – vizija Grada Čačka kao vekovnog plodnog/rodnog tla za razvoj kulture, umetnosti, duhovnosti, ali i nauke, privrede, turizma, sporta…

Egipćanima je predstavljena i Vrnjačka Banja, odnosno kuturni projekti koje ova opština organizuje u predstojećem periodu, kao i turistička ponuda naše banjske lepotice. Bilo je reči i o potencijalima Stare planine, a već ove zime egipatski turisti posetiće “Krov Srbije”.

Na sastanku sa egipatskim ministrom i direktorom Turističke organizacije Egipta bilo je reči i o međusobnom ukidanju viza dve zemlje, zatim otvaranju novih avio linija između srpskih i egipatskih gradova, a upućeni su i pozivi egipatskim investitorima i privrednicima da ulažu u Srbiju kao jednu od ekonomski najjačih i najstabilnijih zemalja u ovom delu Evrope.

Ponovljen je i poziv svim Egipćanima, koji je za vreme boravka egipatskog predsednika Abdela el Sisija u Beogradu, uputio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da dođu u bratsku Srbiju, provedu odmor u srpskim gradovima, banjama i na planinama i da uživaju u tradicionalnom srpskom gostoprimstvu.

Srpski državljani će po povlašćenim uslovima ove godine moći da putuju u Egipat i uživaju u lepoti Crvenog mora, ali i drugim delovima Egipta.

PRessSerbia.com

 

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

1 Comment

Click here to post a comment

  • ne znam šta je njima interesantno ovde, osim splavova i jeftinog provoda. Tamo toga nema zbog strogih moralinih normi u njihovom društvu. Ali verovatno ne može to tako otvoreno da se kaže. Ipak dobro je da se uspostavi most gde će godišnje da dolazi nekoliko hiljada egipćana

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Decembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia