Booking.com
Početna » News » 3,2,1-Srbija! Beograd je spreman za svetski borilački spektakl ADCC SERBIA OPEN 2023!
Beograd News Sport

3,2,1-Srbija! Beograd je spreman za svetski borilački spektakl ADCC SERBIA OPEN 2023!

3,2,1-Srbija! Beograd je spreman za svetski borilački spektakl ADCC SERBIA OPEN 2023!

3,2,1 – Srbija! Srpska prestonica biće domaćin velikog internacionalnog grepling tamičenja, a na sportsko-scenskom spektaklu koji će se u subotu 6. juna održati u hali 5 beogradskog Sajma, snagu i veštine odmeriće više od 500 boraca iz zemlje i sveta.


Deo projekta od nacionalnog značaja “321 Srbija”, najvećeg u poslednje tri decenije, odnosi se velikim delom na sportski turizam, a jedan od ciljeva projekta je i popularizacija grepling sporta u Srbiji i privlačenje velikog broja takmičara i ljubitelja ovog sporta u našu zemlju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

ADCC (Abu Dhabi Combat Club) organizacija predstavlja najveću i najprestižniju grepling organizaciju u svetu koja svake godine na Svetskom prvenstvu u Las Vegasu, Sjedinjenim Američkim Državama okuplja više desetina hiljada posetilaca. ADCC organizacija osnovana je 1999. godine od strane njegove ekselencije šeika Tahnun Bin Zajed Al Nahjana, upravo sa ciljem da se popularizuje grepling sport i da bude dostupan ljudima širom sveta, jer predstavlja vrhunsku borilačku veštinu koja jača duh, telo i um.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ADCC SERBIA (@adcc.serbia)

 Na ADCC Serbia Open 2023 powered by Arena Fight TV takmičenju očekuje se preko 500 boraca iz zemlje i sveta koji će se nadmetati u različitim uzrasnim i težinskim kategorijama.
-Ulaz je besplatan i ovom prilikom pozvao bih sve vaše čitaoce da posete veliki grepling spektakl koji će se održati u subotu 6. maja u hali 5 Beogradskog Sajma, rekao je Bojan Golubović predsednik ADCC saveza Srbije.

Šta je grepling? 

Grepling je partnerna borilačka veština koja je sastavni deo MMA sporta i ima veliku ulogu u njegovom razvoju, jer je znanje partera presudno kako bi se oformio kvalitetan i vrhunski borac. Borba u stojećem stavu podrazumeva tehnike bacanja, hvatova i poluge. U parteru se koriste tranzicije, hvatovi i poluge na različitim delovima tela i cilj je sticanje dominantne pozicije. Borac koji se nađe u lošijoj poziciji ima priliku da tehnikama prevrtanja i završnice preokrene borbu u svoju korist.

 

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia