Booking.com
Fitness Lifestyle News

Jednostavnim vežbama pobedite stres i zategnite telo!

kikboks2

Ovim vežbama, za samo sat vremena, sagorećete oko 500 kalorija, a uporedo ćete trenirati ruke, ramena, bedra i rešiti se negativne energije. Vežba obično traje sat.

Stručnjaci za kik boks ističu kako postoji nekoliko osnovnih pokreta koje može savladati svaka osoba, uvrstiti u vežbanje, zabaviti se, pobediti stres i zategnuti mišiće. To su dovoljni razlozi da primijenite neke od sljedećih kikboks pokreta.

Kako vežbati?

Udarci

Stanite u blagom raskoraku. Iskoračite blago levom nogom, neka su vam oba kolena blago savijena. Savijte laktove i neka su šake ispod brade. Ispružite desnu ruku, a težinu prebacujte na zadnju nogu. Ponavljajte nekoliko puta, pa zamenite noge.

Lakat

Stanite nogama raširenim u ravni s ramenima. Ruke savijte u laktovima, pa izbacujte lakat ustranu, da bude u ravnini s podom. Ponavljajte nekoliko puta, pa pokušajte s drugom rukom.

Okreti

Stanite nogama raširenim u ravnini s ramenima i laktovima savijenim – sa šakama blizu brade. Malo se nagnite napred, pa pomerajte prvo nekoliko puta levo rame naprijed, a onda desno. Kao da ćete udariti nekoga, samo ostavite ruke savijene.

Udarac nogom

Stanite ravno s blago rastavljenim nogama. Savijte koljena i laktove. Neka ruke i šake budu blizu brade. Nagnite se prema napred i istovremeno podignite levu nogu unazad. Ponovite s desnom nogom, pa ih smenjujte.

Sagoreva masti

Kardioelementi kikboksa najbolji su i najefikasniji način da sagorite masti, posebno naslage na stomaku, s kojima mnogi imaju problem. Ako uz ove vežbe uključite i preskakanje užeta, dnevno ćete za sat vremena vežbanja potrošiti od 750 do 900 kalorija. Koordinacija, fleksibilnost, refleksi, kretanje – sve ćete to vremenom poboljšati.

Pravite pauze

Kada se umorite (to možete raditi i između vežbi), pravite pauze. Dišite duboko. Hodajte lagano, prvo udišite i brojite u sebi do pet, pa onda izdišite i lagano brojite ponovo do pet. Istegnite se, pa se vratite vežbama.

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinaciju



Booking.com

PRess Serbia