Booking.com
Početna » VIP » 14 godina od Tošetove pogibije: I ovaj oktobar nema boju otkako si otišao
Estrada VIP

14 godina od Tošetove pogibije: I ovaj oktobar nema boju otkako si otišao

14 godina od Tošetove pogibije: I ovaj oktobar nema boju otkako si otišao
Foto: Instagram

Čuveni makedonski pevač Toše Proeski tragično je izgubio život u 26. godini 16. oktobra 2007. godine, u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj.


Vesti o njegovoj pogibiji potresle su ceo Balkan, a mnogi ni danas, 14 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom.

Toše je bio obožavan među kolegama, koje iz godine u godinu emotivnim rečima obeležavaju godišnjicu njegove smrti.

Među prvima su se tužnog 16. oktobra oglasili Toni Cetinski i Kaliopi.

Toni je istakao da ni 14 godina kasnije jedva govori o tragediji.

– I danas četrnaest godina kasnije, teško mi je govoriti o Toši, kao i prvog dana kada se to dogodilo. Njegovim odlaskom više ništa nije isto, a svakim danom, mesecom i godinom još više nedostaje, ne samo meni, nego mislim svima nama koji smo imali privilegiju poznavati ga, družiti se, zajedno raditi, veseliti se i tugovati – započeo je Toni.

– Iskreno verujem kako je sa ovoga otišao u bolji svet, ali zahvaljujući njegovim delima, te pre svega ljudskim vrlinama i skromnosti, ostaje zauvek dokaz i jedan od onih koji vraćaju veru u ljudskost i Boga. Siguran sam kako na neki svoj način bdi i čuva nas svime što je postigao za ovozemaljskog života, jer bio je i ostao anđeo dobrote – napisao je Cetinski i dodao:

– Volimo ga zauvek, a sve što smo zajedno planirali znam kako ćemo nadoknaditi kad se sretnemo na nekom proplanku, gore u svemiru… Zauvek u srcu – poručio je pevač.

I Kaliopi potresnim rečima.

– I ovaj oktobar nema boju otkako si ti otišao zauvek. Jedina boja je u uspomenama, u tvom božanskom glasu koji si ostavio u svojim pesmama, da nas podsetiš da ništa nije prolazno, zato što smrt sama po sebi nije kraj. Nekako si tu, kao da nikada nisi otišao – poručila je pevačica.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia