Booking.com
Početna » Entertainment » Zanimljivosti » 10 zanimljivosti o Francuskoj
Travel Zanimljivosti

10 zanimljivosti o Francuskoj

10 zanimljivosti o Francuskoj
Foto: Pixabay

Verujemo da svako od nas sanja o odmoru bilo koje vrste, a pogotovo o odmoru u Francuskoj. Ukoliko je poseta ovoj zemlji na vašoj listi, nije na odmet da saznate poneku zabavnu činjenicu o njoj.


Da li ste znali da je Francuska najveća država u Evropi i jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu? Francuska ima odličnu kuhinju, neverovatna vina, prelepe gradove i šarmantnu kulturu. Nije iznenađenje što svi žele da posete!

Od najvećeg muzeja umetnosti do sujeverja o hlebu, ova lista pokriva sve. Mi vam donosimo listi od 10 zabavnih činjenica o Francuskoj zbog kojih ćete odmah poželeti da uskočite u avion za Pariz.

1. Francuska je najposećenija zemlja na svetu.

2. Francuska je manja od Teksasa.

3. Muzej Luvr u Parizu, Francuska je najveći muzej umetnosti na svetu. Ovaj muzej je toliko veliki da ako želite da provedete 30 sekundi gledajući svako umetničko delo, trebalo bi vam otprilike 100 dana da prođete kroz ceo muzej.

4. Francuzi svake godine pojedu 25.000 tona puževa.

5. Francuska proizvodi preko 1.500 vrsta sira.

6. Supermarketima u Francuskoj nije dozvoljeno da bacaju hranu kojoj ubrzo ističe rok trajanja. Umesto toga, oni moraju da doniraju hranu nekoj humanitarnoj organizaciji ili banci hrane. Francuska je usvojila ovaj zakon 2016. kako bi pomogla u smanjenju gladi i sprečavanju rasipanja hranom! Zašto svi ovo ne rade?

7. Još jedna zanimljiva činjenica o Francuskoj je ta da je jedan od njihovih kraljeva držao tron samo oko 20 minuta. Ovo je bila jedna od najkraćih vladavina monarha koja je ikada postojala.

8. Da li ste znali da je francuska vojska bila ta koja je izmislila kamuflažu? Francuzi su izmislili kamuflažu tokom Prvog svetskog rata 1915. tako što su angažovali umetnike da ofarbaju njihova vozila i oružje kako bi se uklopili u okruženje oko sebe.

9. Francuzi veruju da stavljanje bageta (ili bilo koje vrste hleba) naopačke na sto može izazvati lošu sreću. Ova legenda datira sve do srednjeg veka i nikada nije nestala.

10. Francuzi piju preko 11 miliona čaša vina svake godine. Od svih zemalja na svetu, Francuska konzumira drugu najveću količinu vina. Ukupno, Francuzi troše oko 25 miliona hektolitara godišnje. Oni su drugi posle Sjedinjenih Država, koje troše oko 30 miliona hektolitara.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ putovanjaiturizam

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia