Džet-set Svet

Umro modni kreator Iber de Živanši

Umro modni kreator Iber de Živanši

Legenda visoke mode kreator Iber de Živanši poznat po osnivanju istoimene modne kuće i po kreacijama za glumicu Odri Hepbern umro je u 92. godini, rekao je njegov partner u saopštenju


Kreator Filip Vene je naveo da je Živanši umro u noći u subotu 10. marta, da bol dele njegovi nećaci, nećake i njihova deca kao i da će se sahrana obaviti privatno u uskom krugu.Od prve revije 1952. do 1995. i odlaska iz svoje modne kuće, prodate grupi LMVh 1988, Iber de Živanši je tokom četdeset godina obeležavo svet mode elegancijom svojih kreacija kao što je čuvena mala crna haljina koju je nosila glumica Odri Hepbern u filmu “Doručak kod Tifanija”.

“Medju kreatorima koji su od 1950. definitivno postavili Pariz na vrh svetske mode ističe se modna kuća Ibera de Živanšija. Kako dugim večernjim haljinama tako i dnevnim toaletama on je znao da objedini dva retka kvaliteta inovativnost i bezvremenost”, napisao je Bernar Arno koji je na čelu kuće LVMH.

Modna kuća je takodje odala počast svom osnivaču u saopštenju pozdravljajući osobu koja je bila nezaobilazna u svetu francuske visoke mode i simbol pariske elegancije tokom više od pola veka.

“I danas njegov pristup modi i njegov uticaj opstaju, njegovo delo i dana ostaje relevantno”, navodi se u saopštenju.

Izložba posvećena radu Ibera de Živanšija organizovana je prošle godine u Muzeju čipke u Kaleu na severu Francuske, u regionu odakle on potiče.

Izvor: Beta
Loading...

Video nedelje

MC STOJAN - ALO

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA