Health and beauty Lifestyle

Trening nakon učenja poboljšava pamćenje kod dece!

Trening nakon učenja poboljšava pamćenje kod dece!

Dečje pamćenje možemo poboljšati ako ubacimo fizičku aktivnost odmah nakon učenja. Najbolji efekat se dobija kada je trening pojačanog intenziteta.


 

Danski naučnici su pokazali da deca lakše prihvataju učenje ako vežbaju pre predavanja, ali i da trening odmah nakon učenja ima veoma pozitivan efekat na pamćenje. Naučnici se slažu da jedna tvrdnja ne može biti bolja od druge, te da ovo otkriće može povoljno uticati na planiranje nastave fizičkog vaspitanja.

Istraživanje je obuhvatilo sedamdeset sedmoro dece trećeg i četvrtog razreda jedne škole u Kopenhagenu. Deca su podeljena u tri grupe. Jedna grupa se igrala u sali, druga je išla na trčanje, a treća je sedela mirno. Sve tri aktivnosti su trajale 20 minuta, a pre tih aktivnosti sva deca su radila zadatke na kompjuteru. Trebalo je pratiti figure mišem na ekranu što je preciznije moguće. Sat vremena posle toga, deca su testirana opet kako bi se proverilo jesu li zapamtila zadatke. Posle nedelju dana, deca koja su bila fizički aktivna sećala su se 10% više zadataka od one dece koja su sedela.

Ranija istraživanja kod odraslih pokazala su da ljudi najbolje pamte kada je puls visok i kada se aktiviramo odmah nakon učenja. Ta istraživanja su pokazala da tokom neaktivnosti ne spava samo telo, već i mozak. Kiseonik i ubrzana cirkulacija krvi imaju stimulišući efekat na mnoge funkcije tela.

Zato razmislite sledeći put kada deci kao nagradu date tablet. Mnogo je bolje da ih pustite napolje da trče, i videćete da će rezultati u školi biti mnogo bolji.

(redinfoportal)

Loading...

Video nedelje

MC STOJAN - ALO

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

LaClasse Couture

Prijatelji sajta


BG online
Vesti Dana
Vesti Dana

reporter

Glavne vesti

class=
class=

uniqa
Iskoristite stalne popuste-Ulepšajte se!
ageless