fbpx
Dijaspora Društvo News Region Svet

Sarajevsko MUČILIŠTE za pse: Krvavi boksovi, lanci, leševi i pacovi!


Oko 20 pasa  odvedeno je iz Azila Prača u nepoznatnom pravcu. Iza njih su ostali krvavi boksovi a aktivisti tvrde da su psi već mrtvi što su potvrdili i radnici azila.

Aktivista koji se brine o psima u azilu Fahrudin Bravo za Žurnal kaže da su pse odvezla dva vozila Veterinarske stanice Sarajevo i Ilijaš.

 Boksovi su prazni i krvavi a radnici su nam priznali da su psi odvedeni. U policiji smo saznali da su pse odvezla vozila Veterinarske stanice. Od tada im se gubi svaki trag – kaže Bravo.

Iz MUP-a Bosanskopodrinjskog kantona kažu da su četvrtog oktobra zaprimili prijavu o nestanku pasa od strane aktivista. Inspektor za opšti kriminal pri Policijskoj stanici Prača Nedžad Kukarić u razgovoru za Žurnal kaže da je Fahrudin Bravo prijavio nestanak 20 pasa.

– Bravo je u razgovoru prijavio da ima saznanja da je pse Veterinarska stanica iz Sarajeva prebacila negde u Sarajevo. O svemu je upoznat glavni kantonalni tužilac Goražda Mirsad Bilajac i naložene su ostale istražne radnje – kaže Kukarić.

Direktor kantonalne Veterinarske stanice Sarajevo Almir Džanković u razgovoru za Žurnal kaže da je na godišnjem odmoru ali da je zbog čitavog slučaja anagažovao i advokata.

–  Ja ne mogu niti jednom veterinaru narediti ili zabraniti bilo koji zahvat iz oblasti veterinarske struke, pa ni eutanaziju. To je isključivo u nadležnosti veterinara – kaže Džanković dodajući da će „pokrenuti postupak da se utvrdi šta je istina i šta leži iza čitavog incidenta.“

DAN U AZILU PRAČA

Dok policija i direktor Džanković utvrđuju šta se desilo oko 400 pasa sa područja Kantona Sarajevo smešteno je u azilu Prača. O njima brinu jedino aktivisti koji pozivaju i udruženja iz Srbije i regiona da se uključe u akciju spašavanja životinja iz mučiliušta.

Azra Omerović

Loading...

Video nedelje

ANASTASIJA - SAVRSEN PAR

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

ISKORISTITE SNIŽENJE!

NAJČITANIJE