Najbolje prirodne maske protiv opadanja kose! (Recept)

0
81
Najbolje prirodne maske protiv opadanja kose! (Recept)

 

Opadanje kose jedan je od najčešćih problema koji pogađa podjednako žene i muškarce. Prirodne maske pomoći će kod opadanja kose baš kao i brojni skupoceni preparati.


 

Razlozi za opadanje kose mogu biti povezani s načinom prehrane i nedovoljnim unosom određenih vitamina, ali isto tako mogu ukazivati na ozbiljnije stanje u organizmu koje bi što pre trebalo početi lečiti.

Opadanje kose je stanje do kojeg može doći zbog nezdravih životnih navika kao što su alkoholizam i pušenje, zbog nepravilnog rada štitnjače, kontracepcijskih pilula, infekcija, kožnih bolesti, policističnih jajnika te trudnoće.

Jasno je kako postoji više potencijalnih uzroka za loše zdravlje kose i dok će se neki rešiti sami od sebe kao što je slučaj kod većine trudnica, kod drugih će biti potrebni određeni tretmani i terapije.

Nisu samo kupovni preparati rešenje za pomoć kod opadanja kose, postoje i prirodne metode sastavljene od namirnica od kojih većinu već imate u svojoj kuhinji.

Želite li zaustaviti opadanje kose, dobitnom kombinacijom smatra se maska od meda i kvasca. Radi se o lekovitim i hranjivim namirnicama s velikim udelom B vitamina. Med i kvasac mogu uništiti mikroorganizme na glavi, zaslužne za opadanje kose.

Ako ste se odlučili za ovu masku potrebno je promešati jednu veliku kašiku meda i jedan sveži kvasac sve dok ne dobijete kompaktnu smesu i potom je naneti na kosu te ostaviti da deluje barem sat vremena.

Kosu na kraju treba isprati vodom, te oprati šamponom. Nakon dužeg vremena korišćenja prirodne maske od kvasca kosa će biti bujnija, sjajnija i zdravija.

Ukoliko ste primetili da vam kosa pojačano ispada u poslednje vreme ili oduvek imate tanku kosu, a hteli biste da je drugačije, možete napraviti prirodnu masku protiv opadanja kose od žumanceta, smeđeg šećera, limuna i meda.

Promešate veliku kašiku smeđeg šećera, veliku kašiku meda, sok od pola limuna i jedno žumance. Masku nanesite na kosu, omotajte peškirom i držite između 15 i 20 minuta. Na kraju isperite.

Posaljite komentar:

Unesite Vaš komentar
Molimo Vas unesite vaše ime ovde