fbpx
Event

“Frezijada 2017” u Progorelici ovog vikenda!

"Frezijada 2017" u Progorelici ovog vikenda!

U nedelju 13.08.2017., posle dve uspešne manifestacije, organizovaće se treći po redu skup motokultivatora „Frezijada 2017“ u Progorelici sa početkom u 11:00 h.


I ove godine pored standardnog defilea freza goste očekuje bogat kulturno, umetnički, sportski, zabavni i ugostiteljski program. Za učesnike sa najkreativnijim “ljubimcima” obezbedjene su prigodne nagrade a ni najmlađi posetioci neće biti uskraćeni.

OFK Progorelica organizovaće fudbalski turnir “Frezijada 2017” na kojem će učestvovati lokalni klubovi: FK Bogutovačka Banja, FK Mataruge, FK Mladost Vrdila i domaćin. Turnir će biti održan u subotu i nedelju a termin utakmica zakazan je za 16:00h i 18:00h.

"Frezijada 2017" u Progorelici ovog vikenda!

Stanovnici sela Progorelice su početkom osamdesetih godina prošlog veka zbog nedostatka finansijksih sredstava i usitnjenosti zemljišta dali prednost motokultivatoru kao poljoprivrednoj mašini u odnosu na traktor. Zato ovo selo ima najviše motokultivatora po broju domaćinstava i sa ponosom to ističe.

Ljubav prema njemu je ogromna, smatraju ga kao deo porodice i često ga nazivaju svojim “ljubimcem”. Cilj ove manifestacije je da okupi sve ljubitelje ove poljoprivredne mašine uz jedno lepodruženje.
Organizatori ove zabavno-revijalne manifestacije su: Mesna zajednica Progorelica, OFK “Progorelica” i Udruženje gradjana “Dolina Kraljeva”.

Satnica Manifestacije je:

11:00 h Skup učesnika je kod preduzeća “Pantelić doo” na pravcu magistralnog puta Kraljevo – Raška
11:40 h Početak kulturno-umetničkog programa
12:12h Početak defilea motokultivatora kroz selo
12:45h  Završni deo skupa na livadi pored Bugarske česme
14:00 h Seoske sportske igre

"Frezijada 2017" u Progorelici ovog vikenda!

Loading...

Video nedelje

Maya Berović - Sama

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

ISKORISTITE SNIŽENJE!