fbpx
Beograd Koncert Music

DR NELE KARAJLIĆ POSLE 20 GODINA OBEĆAVA SPEKTAKL NA BELGRADE BEER FESTU

DR NELE KARAJLIĆ POSLE 20 GODINA OBEĆAVA SPEKTAKL NA BELGRADE BEER FESTU

Prvim nastupom u Beogradu posle 20 godina kao frontmen jednog od najomiljenijih ex Yu bendova “Zabranjeno pušenje”, dr Nele Karajlić će u četvrtak, 16. avgusta u 21.30 časova nastupiti samostalno i  predstaviti kompletan stvaralački opus.


Dr Nele Karajlić samostalno nastavlja svoju muzičku karijeru, a u okviru nastupa na Belgrade Beer Fest -u će izvoditi i pesme koje je izvodio dok je bio član pomenute grupe, kao i benda “No smoking orchestra”.

Na ovom koncertu predstaviću “čitavog Neleta” i onog iz “Pušenja” i onog iz benda “No smoking orchestra”, kao i nešto novo što će biti iznenađenje za publiku. Biće to, uslovno rečeno, putovanje kroz vreme – Dr Nele Karajlić vam predstavlja sebe na spektakularnom povrataku pred 120 000 ljudi”, najavljuje poznati muzičar.

Dr Nele kaže da mu je prva asocijacija na Belgrade Beer Fest “sjajan provod, dobra muzika, hladno pivo i lepi ljudi”.  “Ja ću ponuditi dobru muziku, Beer Fest  pivo, a publika neka vidi kako da se zbliži”, poručuje u šaljivom tonu i dodaje: “Zabranjeno pušenje” je uvek imalo tu snagu da te i nasmeje, ali i da zaplačeš, to je uvek bilo naše najjače oružje”. 

DR NELE KARAJLIĆ POSLE 20 GODINA OBEĆAVA SPEKTAKL NA BELGRADE BEER FESTU

Legendarni roker višegodišnje odsustvo sa muzičke scene prekinuo je nedavnom turnejom po Kanadi i SAD, a na pitanje kako je ponovo pevati hitove pred publikom, kaže da je osećaj kao da peva potpuno nove stvari. “Tih dvadeset godina pauze je u meni probudilo dečaka, jer je meni bilo neopisivo veselje da ponovo pevam te pesme u Torontu i Čikagu. Zanimljivo je kako te pesme i dan danas “rade”, svaka stvar je legla na svoje mesto, i ono što je meni bilo najdirljivije je da su se na tim koncertima pojavili gledaoci koji se nisu ni rodili kada sam ja prestao da pevam. Zanimljivo je kako vidiš te klince, na koji način oni primaju nešto što je napisano u drugom univerzumu, drugom vremenu, što znači da su pesme same po sebi katalizator energije koji im dozvoljavaju da ostanu same bez vremena i prostora, jer niko “Pušenje” ne sluša kao deo nekog vremena, kada je odsviraš izgleda kao da je napisana preključe”.

Ono što publika može da očekuje na predstojećem koncertu na Belgrade Beer Festu, kako kaže Nele je energija nekog ko se daje svake sekunde “to mi je umalo došlo glave, a on što je sigurno je da sam sada još gori”, što je najbolji poziv svima koji su spremi da i ovog leta dožive spoj nezaboravne atmosfere, najbolje muzike i vrhunskog piva.

“Oprobao sam različite umetničke forme, ali ne postoji veće uzbuđenje za nekog umetnika od izlaska na binu, nijedna vrsta umetničkog izraza ne nosi sa sobom katarzu koju ima pevač ili muzičar kada izađe na scenu. Svakodnevno mi ljudi prilaze i govore jednu te istu rečenicu: “Da li vi znate da sam uz vašu muziku odrastao?”. To je neki dug njima, da oni vide kako te stvari koje imaju vanvremensko obeležje i energiju izgledaju kada se izvode uživo”.

Beogradska kulturna mreža, kao organizator festivala, ima posebno zadovoljstvo što je dr Nele Karajlić odlučio da za povratak izabere najmasovniji festival u zemlji, gde će na  zadovoljstvo pubilke iz zemlje i inostranstva, nastupiti na spektakularnoj, glavnoj bini.

Belgrade Beer Fest se ove godine održava od 15. do 19. avgusta na Ušću, a uskoro će biti objavljeno još imena domaćih i stranih muzičara koji će nastupati na tri festivalske bine.

 

 

Izvor: PRess Serbia

Loading...

Video nedelje

Nevena Bozovic - What I'm Looking For (OFFICIAL 2018)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

NAJČITANIJE

LaClasse Couture

Prijatelji sajta


BG online
Vesti Dana
Vesti Dana

reporter

Glavne vesti

class=
class=

uniqa
Iskoristite stalne popuste-Ulepšajte se!
ageless