Health and beauty News

Dokazala nauka: kafa najbolji napitak za mršavljenje!

Miris kafe ubrzava proces mišljenja?

Da li je štetna ili blagotvorna za zdravlje? Naučnici se neprestano spore oko toga, ali jedno od zadnjih istraživanja pokazuje da uz ovaj napitak možeue uspešno izgubiti višak kilograma. Reč je o kafi.


 

S jedne strane, dokazali smo da ovaj napitak pomaže da živimo duže, pa čak i smanjuje rizik od dijabetesa tipa II, a s druge strane – kontraindikovana je kod osoba sa kardiovaskularnim oboljenjima.

Naučnici su nedavno “otkrili” još jednu prednost kafe. Ona vam pomaže da se smanjite težinu. Rezultati istraživanja su objavljeni u časopisu Nature Communications. Istraživanje kaže da su ljudi koji su dobili injekciju kofeina, jeli manje i tako brzo izgubili dodatne kilograma.

Naravno, injekcija kofeina se daje samo u dogovoru sa lekarima. Lekari se takođe slažu da je kafa dobra za mršavljenje. Činjenica da je ovo piće (bez šećera, pavlake, mleka i drugih aditiva), zaista ubrzava metabolizam za 3-11%. Osim toga, kafa suzbija apetit, ali ne treba da zameni obrok u toku dana.

Odrasle osobe tokom dana ne bi trebalo da uzimaju više od 4 šolje kafe. U suprotnom, ako zloupotrebljavate kafu, možete osetiti neželjene simptome kao što su tremor, anksioznost i lupanje srca. Da bi se izbegli problemi sa spavanjem ne treba piti kafu posle 16 sati.

(espresso)

Loading...

Video nedelje

Sasa Matic - Rastanak

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

NAJČITANIJE