Booking.com
VIP Dijaspora Džet-set Estrada News Srbija

Glasaj za najlepšu narodnu pesmu! (FOTO) (VIDEO)

aca tir

Počelo je glasanje za 60 najlepših narodnih pesama! Glasaj za najlepšu narodnu pesmu!

Multimedijski projekat RTS-a „60 najlepših narodnih pesama“ pokrenut je povodom 60 godina Televizije. Od oktobra prošle godine, nedeljom smo na RTS 1 i subotom na Prvom programu Radio Beograda, predstavaljali pesme koje ste predlagali, koje vam se dopadaju ili zauzimaju posebno mesto u vašem srcu. Poznati pevači narodne, ali i pevači zabavne muzike, operski pevači, glumci i druge talentovane javne ličnosti, uživo su izvodili odabrane nezaboravne pesme, uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a i Narodnog ansambla RTS-a ali i gostujućih orkestara poput Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine, trubačkih orkestara i drugih manjih sastava, uz plesne grupe i parove, izvorne pevačke grupe, kulturno-umetnička društva…

Jedna od najlepših pesama i po glasovima pubike apsolutni favorit je pesma Predraga Cuneta Gojkovića “Na moravi vodenica stara” koju izvodi Aleksandar Tirnanić.  Poslušajte sjajnu kompoziciju i još bolje izvođenje Aleksandra Tirnanića i glasajte.

Pesme su i žanrovski raznovrsne: narodne romanse, izvorne pesme iz cele Srbije (i iz okruženja), tamburaške pesme iz Vojvodine, trubačke, sevdalinke, kafanske, skadarlijske, vlaške, romske i pesme ostalih nacionalnih manjina, stariji i noviji veliki folk hitovi. Nakon predlaganja, došlo je vreme da sada zajedno izaberemo najbolje od najboljih i to tačno 60 najlepših narodnih pesama!

Uvažavajući Vaše predloge, tokom prethodnih šest meseci, u RTS-ovom studiju snimili smo oko šest stotina pesama. Stručni savet projekta „60 najlepših narodnih pesama“ sačinio je listu od 500 pesama. Na kanalu emisije „RTS 60 najlepših narodnih pesama – Zvanični kanal“ na Jutjubu je postavljeno svih 500 pesama sa liste.

5312076 naciniglasanjasvi3jpg

Od 5. marta možete glasati za odabrane pesme koje se nalaze na našoj listi.

Načini glasanja:

– Na sajtu www.60narodnih.rs možete glasati i videti kompletan spisak od 500 pesama.

– Označavanjem pesama koje vam se sviđaju, takozvanim „lajkovanjem” na kanalu emisije na Jutjubu,

– pismima sa deset naziva pesama, na adresu Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom „Glasanje za 60 najlepših narodnih pesama“,

– telefonom – uključenjem u radijsku emisiju „60 najlepših narodnih pesama“ koju vodi i uređuje Nenad Kamidžorac subotom od 14 do 15 časova, na Prvom programu Radio Beograda.

Pratite nas i dalje na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram “60 najlepših narodnih pesama” #60narodnih i pišite na imejl adresu 60narodnih@rts.rs.

Ovde možete pogledati spisak odabranih 500 pesama za koje se glasa

Pratite i dalje emisije “60 najlešpih narodnih pesama” na televiziji, nedeljom od 17 časova, RTS1 (voditelji Bojana Marković i Milan Popović) i na radiju, subotom od 14 sati na RB1 (voditelj i urednik Nenad Kamidžorac).

Sve snimljene pesme će biti sačuvane u Programskom arhivu RTS-a i Tonskom arhivu Radio Beograda. U planu je da povodom proslave jubileja Televizije Beograd/RTS, u avgustu 2018. godine, bude izvedeno odabranih 60 najlepših pesama narodne muzike.

PRess Serbia