Booking.com
Lepota i zdravlje News Saveti

Domaći zeleni čips koji topi masne naslage! (Recept)

Kopriva Post

Svako od nas zna koliko je teško odoleti čipsu, čak i za vreme letnjih vrućina. Međutim, grickalice ne moraju da budu masne i nezdrave, već mogu da vam pomognu da smršate, a da pritom budu jako ukusne!

A ako i vi spadate u grupu onih koji ne mogu da gledaju film, bez da nešto grickaju, donosimo recept za zdravu grickalicu, koja će odlično poslužiti u te svrhe.

Radi se o čipsu od koprive, koji vrlo jednostavno možete napraviti već danas.

Čips od koprive lagan je i ukusan.

Sastojci za čips:

20-40 sveže ubranih mladih listova koprive

2.5 kašike hladno ceđenog maslinovog ulja

1 kašika sirćeta od riže (ili nekog drugog prirodnog sirćeta)

1-2 kašike soja sosa ili tamari

1-2 česna zdrobljenog belog luka

sveže mleveni crni biber za bolji okus

Priprema:

Na ruke obavezno navucite rukacice. Uberite mlade listove s vrha stabljike. Operite i osušite. Odvojite listove od stabljike.

U većoj činiji promešajte sastojke za marinadu. Potom u zdelu ubacite listove koprive i dobro ih natopite, u svaki umasirajte marinadu.

Sada skinite rukavice. Posložite listove koprive na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Stavite u lagano otvorenu rernu na 200 stepeni, kako bi listovi polako dehidrirali.

Nakon 15 do 20 minuta, preokrenite svaki list koprive na suprotnu stranu, kako bi s obe strane jednako dehidrirao i postao hrskav. Zavirite u rernu svakih 5 do 10 minuta i proverite kako kopriva napreduje, postaju li listići hrskavi… Budite pažljivi da ih ne prepečete, dovoljno je da rubovi malo posmeđe i to je to. Ukupno vrijeme “pečenja” je oko 30 do 45 minuta. Kada to vrijeme prođe, a kopriva dobije hrskavu strukturu, izvadite iz rerne i ohladite.

Ako nešto čipsa ostane i za poslije, možete ga držati u zatvorenoj tegli. Čips će tako biti dobar nedelju dana, pa i duže.

 

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinaciju



Booking.com

PRess Serbia