Booking.com
Lepota i zdravlje News

Čarobni smoothie za ravan stomak bez vežbanja! (Recept)

borovnica

Dok se pripremamo za sezonu kupanja i tražimo savršen bikini za plažu, trudimo se pripaziti i na prehranu. Pijemo više vode, iz dnevnog menija polako izbacujemo teške masnoće, a povećavamo unos svežih i laganih namirnica.

Upravo u ovom periodu najlakše se rešiti onog viška kilograma koji čini da se osećate tromo i teško. Sezona najukusnijeg voća i povrća koji su glavne namirnice u borbi protiv masti je tu, a jedan od najboljih načina da sve vitamine i minerale koje oni sadrže unesete u organizam je dakako da ih konzumirate u svežem obliku.

Najpraktičniji i verojatno najukusniji način za ovo je priprema smoothija, kašastog napitka koji će vam, pijete li ga redovno, pomoći da se osećate i izgledate bolje.

Kombinacija je bezbroj pa u mikser možete ubaciti omiljeno voće i povrće, ali mi vam donosimo recept za jedan koji provereno pomaže pri sagorevanju masnoća u organizmu.

‘Borovnica smoothie’

Sve što vam treba za ovaj super zdrav i ukusan napitak su tri sastojka: šolja svežih borovnica, šolja jogurta (obični ili sojin) i jedna kašika chia sjemenki. Ubacite sve troje u blender, izmiksate do željene gustoće, po potrebi dodate led – i to je to!

Borovnice  su bogate vitaminom C, kao i dijetalnim vlaknima, najviše pektinom koji deluje blagotvorno kod snižavanja holesterola u krvi. Njihova plava boja potiče od antocijana koji spada u skupinu antioksidansa koji smanjuju rizik od nastanka raka, te bolesti srca i krvnih sudova.

Chia sjemenke telo opskrbljuju proteinima, vitaminima A, B, E i D i mineralima kalcijumom, kalijumom, bakrom, gvožđem, manganom i cinkom, a uz to su i dobar izvor vlakana.

Ako niste ljubitelj jogurta, ovaj sastojak možete zameniti biljnim ili kravljim mlekom, ali i običnom vodom.

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia